Красива прическа с минимум усилия

Не трябва да забравяте leave-in продукта, дори когато косата ви се суши естествено. Малко балсам без измиване или крем за къдрици ще ви предпазят от хвърчащи краища, а освен това ще спомогнат за оформянето на натурални вълни. Повечето коси не са естествено прави, имат малко чупливост и няколко прокарвания на пръсти с продукт през кичурите ви ще извадят точно тези вълни наяве. 
Ако косата ви е наистина права, без никаква чупливост, тогава пропуснете тези продукти и заложете на някакво олио или кристали, които да нанесете в краищата на косата, за да ги предпазите от накъсване и изсушаване. Ако използвате продукт за обем обаче, задължително пропуснете корените, тъй като в горещините косата ви ще се омазнява повече. 
И най-важното – след като приключите с нанасянето на продукта, в никакъв случай не пипайте косата си, колкото и да ви се иска. Колкото повече размествате кичурите с ръцете си, толкова повече съсипвате формата им. Веднъж след като е изсъхнала можете да я приберете с фиби в желана прическа или дори да добавите още малко продукт за фиксация. 
Снимки: Profimedia
Косата на опашка е тотален хит този сезон
Юнски вдъхновения: коса от червения килим
Какво е праймър за коса и как да го ползваме?
5 урока, които научихме от коафьорите