Красива прическа с минимум усилия

Горещата струя на сешоара е едно от най-стресиращите неща за косата, а и за самите нас, през горещото лято. Но все пак не можем да си позволим да излезем без оформена прическа. 

Ще ви зарадваме обаче с факта, че тенденциите тази година повеляват натуралните, дори леко разрошени коси да са най-предпочитани както сред звездите, така и на модния подиум и колекции пролет/лято 2014. 
Коафьорът на звезди като Роузи Хънтингтън-Уайтли, Алекса Чънг и Попи Делевин Джордж Нортууд разяснява какви са останалите предимства на косата, оставена да се изсуши от само себе си и какъв е правилният начин за постигане на небрежните прически на Кара Делевин и Сиена Милър. 
“Винаги е важно подстрижката ви да е подходяща за летните месеци. На всички коафьори им е ясно, че когато слънцето е толкова силно, клиентите им рядко ще посягат към сешоарите. Затова, противно на очакванията, аз препоръчвам по-дългите коси за лятото. Когато косата има дължина и плътност е по-малко вероятно да бухне от влагата, както обикновено става.” 
Никого няма да изненадаме със съвета, че първото нещо, което трябва да направите веднага след баня, е да изсушите косата си с помощта на кърпа. Отделете няколко минути за да го направите правилно и скоро ще виждате разликата в косата си. Вместо да търкате интензивно трябва просто леко да попивате водата, но се постарайте да я изсушите възможно най-много. Прокарайте гребен през нея, докато е още мокра, тъй като сушенето с кърпа често може да е причина за заплитане, но не я решете след като веднъж сте приключили. Така ще развалите натуралната ѝ форма, а точно това опитвате да постигнете, като обръщате гръб на сешоара. 
Още на стр. ii