Имате руса коса, но искате нещо ново? Пробвайте Blorange

Първо дойдоха косите в пастелни нюанси. След тях беше ред на розовото злато. Днес, най-актуалния цвят за кичурите ни носи името “блоранж”.

Веднага ще отгатнете, че това е микс между думите “blonde” и “orange”. Всъщност цветът представлява точно това – смесица между русо и оранжево, като крайният резултат може да варира от ярко огнено до нежно прасковено.

Джорджия Мей Джагър, топмоделът, за който нито една екстравагантна тенденция при прическите не е чужда, трансформира русата си коса в блоранж още през 2016 г. От тогава до днес, социалните мрежи са обсебени от нюанса, но според beauty експертите (и експертите по всичко тренди, Buzzfeed), през 2018 г. ще е неговият истински пик.

Джорджия Мей Джагър

Трябва да признаем, че блоранжът силно напомня на актуалното миналата година розово злато. И двата нюанса са много нежни и перфектно решение за блондинките, които искат малко разнообразие в стила си. Според звездния колорист Джордж Папаниколас, ако имате платиненоруса или ягодоворуса коса, е много лесно да постигнете блоранж. “Лично аз смесвам златисто-меден цвят с розов кварц, за да постигна ефекта.”

Разбира се, ако косата ви е по-тъмна, ще трябва да започнете с изсветляването й с няколко тона. Папаниколас предупреждава, че както всеки подобен цвят, и този не е от най-издръжливите. “Обикновено се отмива след 20 измивания, което е перфектно за вас, ако не искате да се обвързвате с цвета за дълго.” Но ако желаете да го поддържате, ще трябва да посещавате салона често.

Коафьорът допълва, че блоранжът е добро решение за жените с бледа кожа, но отива и на тези с по-матова. “Хората с кожа с червени подтонове в цвета трябва да го избягват.”

Вижте няколко блоранж решения в галерията!