Новият тренд на лятото: коса в розово злато

Когато разбрахме, че нежният розов цвят е нюансът на годината, първо според Pantone, а после и според Pinterest, знаехме, че е само въпрос на време той да завладее и beauty тенденциите. 

И макар пастелните вариации на розовото да не са нищо ново под слънцето, забелязахме един нов и много по-практичен за ежедневието нюанс, демонстриран от актрисата Ема Робъртс. Ема, която доскоро познавахме като блондинка, дебютира в Instagram с новия си цвят наречен “Пустинна роза”, създаден от Ники Лий – колорист на звездите от известния салон в Лос Анджелис NineZeroOne. 

Косата в този металиково-розов нюанс се очертава като истински хит за блондинките това лято, тъй като комбинира в себе си интензивен цвят, но и много повече блясък, за разлика от пастелните цветове.

“Розовото злато е много практичен цвят и не е задължително да се възползвате от него заради специално събитие. Въпреки това изглежда много красиво, когато имате приятен летен загар и тъкмо сте се върнали от почивката си. Трае между 5-7 измивания,” казва Мелани Джейн Смит от салона Josh Wood Atelier.

Различните вариации на цвета варират от такива с медни и сребърни нотки до съчетание на розово и лилаво, и дори омбре преливане. Разбира се, за да посгитнете наситеност, трябва предварително да изсветлите косата си с няколко тона – точно както при боядисването в различните пастелни цветове.