DIY: Рецепта за твърд шампоан у дома

Без значение дали ще го направите за подарък, или за лична употреба, рецептата за твърд шампоан е забавна и успокояваща за изпълнение, затова си струва да я пробваме.

Интересът за козметиката под форма на барове се увеличава с устремен темп последните години. Причината да привличат вниманието ни е, че ни позволяват да бъдем по-отговорни към природата, докато същевременно се грижим оптимално добре за косата си. Според много експерти концентрираната формула на твърдите шампоани ги прави по-ефективни от обикновените течни продукти.

7 техники, с които намаляваме вредата от сешоара

Ако бихте искали да изпробвате подобен продукт, можете да намерите варианти вече не само в тематичните магазини за екологични предложения, но и в дрогерийните магазин. А защо не си го направите и у дома?

Предлагаме ви една лесна рецепта за твърд шампоан, който е щадящ към скалпа и може да пасне на почти всеки тип коса.

Необходими продукти:

30 грама слаб бебешки твърд сапун

2 грама кокосово масло

15 капки арганово масло

10 капки есенциално масло

щипка сушени цветя или билки (по желание за украса)

За да приготвите р ецептата, настържете сапуна възможно най-ситно. Ако използвате сушени цветя или билки, ги счукайте до почти прахообразна текстура и ги смесете със сапуна. След това прибавете маслата. С ръкавици на ръцете започнете смесването на шампоана – топлината на ръцете ви ще помогне за постигането на текстурата. Сложете сместа във формички и оставете да се втвърди за няколко часа. След това шампоанът ще е годен за използване цяла година.

Удобни и концентрирани, beauty продуктите-барове заслужават вниманието ни