5 правила за поддържане на дълга коса

Да запазим красотата и здравето на дългата коса е възможно само при спазване на определени правила и дисциплина – това е цената на красотата все пак.

Ето и какви са основните правила за поддържане на дълга коса:

Избор на подходящ гребен

По-добре е да избирате гребен, направен от карбонови нишки или четка с естествен косъм. Така разресването ще става по-леко и неагресивно, без да се разкъсват косите. Това е особено важно през зимата, когато косата е дехидратирана, суха и страда от статичното електричество.

Хидратиращи маски

По принцип овлажняващите маски са задължителни, ако искате да виждате косата си всеки път с блясък, еластична и жизнена. Препоръчително е да ги използвате най-малко веднъж седмично, но, ако страдате от сухота и начупени краища, изпозлвайте я всеки път преди измиване на косата.

Златните правила за разкошна дълга коса

Не пренебрегвайте грижата без измиване

Този спомагателен родукт е задължителен. Битува мнението, че той утежнява косата, но това не е така. Грамотно избраната грижа без измиване дава интензивно подхранване и защита на косата, като я предпазва от пресушаване, особено по време на стилизиране и топлинна обработка.

Редовно подстригване

Краищата на косата трябва да бъдат освежавани през интервал от 2-3 месеца. Подстригването им може да промени не само външния вид на прическата, но и да стимулира растежа на косата.

Гъстата и здрава коса не е само мечта

Не търкайте косата след измиване

Трикът на професионалистите е следният: вместо хавлиена кърпа, за подсушаване на косата след измиване те изпозлват хартиени салфетки. Това е по-безпасен за нея начин и позволява перфектното й стилизиране след това.