4 прически, подходящи за силно изтощена коса

Ако търсите как да прикриете увредената коса, тези прически ще бъдат вашето тайно оръжие.

Често боядисване, често изправяне на косата, често сушене, често къдрене – много са факторите, които изтощават косата, но когато това се случи, решенията са малко. Колкото и терапии да използваме, понякога резултатът е необратим и единственият ни избор е да сменим фризурата.

Това не трябва да се приема като наказание или спасителна мисия, а като възможност за ново начало с прическа, която има силата да ни върне самочувствието.

Прическите, които ни карат да изглеждаме по-слаби

Четирите подстрижки, които ви предлагаме днес са точно такива – стилни, красиви, актуални и практични за дамите с увредена коса.

Пикси

С тази прическа печелите във всеки сценарий – едновременно се спасявате от всички следи от изтощената коса, едновременно следвате последните тенденции, едновременно си печелите от времето сутрин, защото тя изисква минимално количество усилие.

Терапиите срещу сухи краища и увредена коса

Прическа “шаг”

Косата с дължина до раменете и повлияна от модата през 70-те тази година е особено актуална. Обичана е сред французойките и това не трябва да ни учудва – отива на всеки тоалет и е лесна за поддържане.

Бейби бретон

Екстремно късия бретон в стил Кортни Кокс от “Писъкът” се завръща многократно, но ако искате да я тествате и вие, сега е най-добрият момент да го направите. За съжаление, трябва да ви предупредим, че тя трудно се сработва с естествено къдравите коси.

Къса подстрижка, вдъхновена от 20-те

В този сценарий премахвате увредената коса и се сдобивате със супер шик прическа с едно посещение при фризьора. Тази подстрижка се харесва най-много с бретон, но ако ви се струва твърде авантюристична, можете да оставите косата на късо каре до брадичката.

tips