Какво крият от нас козметиците?

Винаги си се чудела дали е наистина трябва да се ходи на козметик и колко редовно трябва да си правиш процедури. За някои жени почистването на лицето в салон е неотменна част от грижата за кожата, а други никога не са пробвали тези услуги.

Предлагаме ти мнението на специалист от бранша по някои въпроси, които повечето козметици не биха обсъждали пред клиентите си.

Ариел Снайдър, козметик от Лос Анджелис, споделя някои от тайните на колежките си:

Може да си тръгнеш с белег след някоя процедура

Снайдър твърди, че не всички козметици имат достатъчно добри умения в екстракцията на комедони (изстискването на пъпките). Това означава, че след такава процедура може лицето ти да е в по-лош вид от преди почистването.

Съветът на Снайдър: Поинтересувай се за отзиви от клиенти, които вече са изпробвали уменията на козметика или ходи само на места, които твоите приятелки ти препоръчват.

Можеш да получиш същите резултати и вкъщи

Е, почти същите. Според Снайдър ако се снабдиш с подходящите продукти и инструменти и се поразровиш за информация за грижа за кожата, можеш да прилагаш успешно домашни маски за лице.

Съветът на Снайдър: Включи масажни техники в дневната грижа за лице. Докато нанасяш почистващия продукт, масажирай лицето с кръгови движения в посока нагоре. Само две минутки такъв масаж и ще си постигнала няколко резултата: тонизирани мускули на лицето, премахване на токсините чрез лимфната система и подобрено кръвообращение. Добрият приток на кръв към кожата подхранва клетките и ги поддържа здрави.

Не е необходимо да се охарчваш за огромен брой бюти продукти

Козметиците често препоръчват употребата на цял арсенал с продукти и може да ти предложат да ги купиш от тях. От една страна е хубаво да получиш съвет от специалист за това кои неща са най-подходящи за теб, но от друга – не се чувствай длъжна да изхарчваш целия си бюджет за всевъзможни серуми и кремове. Съветът на Снайдър: Открий какъв тип е твоята кожа и подбери малко, но качествени продукти за лице.

Виж стр. ii
Uncategorized