Защо е важно да подменим ежедневната си козметика за зимата

През есента и зимата кожата ни страда от студения вятър и от ниските температури, от рязката промяна на времето.

Причината за сухата кожа е понижаването на количеството на повърхностните липиди. Фактори, които способстват за това са: горещите душове и вани, прекаляване с почистващите продукти, агресивно триене на кожата с хавлиена кърпа, ниска влажност, студен и сух зимен сезон, парното, недостатъчния прием на вода и течности (дехидратация). Прочетете още: Какво означава “зимно лице” и как да се справим

С това изискванията към ежедневната ни козметика се променят. Време е да подберем по-богати, подхранващи и успокояващи формули, именно каквито намираме сред предложенията на корейската марка Jowaé за този сезон.

Подхранващ крем за много суха кожа

Комбинацията от антиоксидант Лумифенол с масло от камелия, помага на кожата да остане здрава, балансирана и хидратирана. Формулата е обогатена с шеа, масло от макадамия, които правят крема още по-подхранващ , а растителният глицеин повишава хидратацията.

Успокояващ подхранващ балсам

Защитният антиоксидант Лумифенол в комбинация с подхранващото масло с камелия  оставят кожата подхранена и добре хидратирана. Използвани са екстракт от шафранка и шеа, които допълнително подхранват кожата, а растителният глицерин интензивно хидратира кожата. Пчелният восък пък оставя невидим защитен филм на повърхността. С 91% съставки от естествен произход.

Подхранващо сухо олио

Благодарение на антиоксиданта Лумифенол и подхранващото масло от камелия, кожата на тялото остава подхранена и хидратирана. В комбинация с арганово масло, слънчогледово масло подхранващият ефект е още по-голям. Мека и подхранена, кожата отново сияе. Меката и копринена текстура бързо попива в кожата, оставяйки я гладка с аромат на фрезия, магнолия и мускус. Подходящо за чувствителна кожа. Фомулата съдържа 99% съставки с естествен произход.

Рестарт за уморената кожа в градските делници

Подхранващ крем за ръце и нокти

Богата и кремообразна, тази текстура подхранва и защитава сухите и напукани ръце, като им връща мекотата. Съдържа антиоксиданта Лумифенол в комбинация с масло от шеа и кокосово масло, като формулата е с 96% съставки с естествен произход.

Подхранващ балсам за устни

Неустоимо мек и с 99% съставки от естествен произход, този балсам подхранва и защитава така деликатната зона на устните. Съдържа Лумифенол, заедно с подхранващо масло от камелия, есктракт от шеа, канделила, сладък бадем, пчелен восък и екстракт от слънчоглед.

Към богатата подхранваща грижа от Jowaé добавете и още няколко простички стъпки, важни за комфорта и защитата на кожата ви. Ето кои са основните препоръки на дерматолозите за зимния сезон:

Да се избягват горещи вани, хигиенният душ да бъде с по-малка продължителност, да не се прекалява с басейни и сауни.

Да се използват меки почистващи средства, които не съдържат алкохол, алкален сапун и парфюм.

Кожата да се подсушава след баня с потупващи движения, а не с триене.

Трябва да се приемат много вода и течности, да се използва фотозащита и да се нанася емолиент след баня. Да се избягват алкалните сапуни, да се избягва разчесването на кожата при сърбеж.

Да се използва овлажнител за въздуха в дома.

Hero Slidertips