За какво жадува сухата кожа

Кожата е един от най-важните органи, изпълняващ ролята на бариера между организма и външната среда. Когато обаче кожата се дехидратира, тя става суха, груба и люспеста.

Започва бързо да се състарява и може да започне дори да се напуква, което не е никак приятна гледка. 
Всичко това са симптоми на т. нар. „суха кожа” или кожна ксероза, които могат да ни изкарат извън… кожата ни. Те засягат по-откритите области от тялото, като ръцете, краката, коленете, лактите и лицето. Това означава само едно: непрекъснато неудобство от факта, че всички виждат удебелената и напукана кожа в проблемните области
Представяме ви продуктите от серията Flexitol, създадени за активно хидратиране на кожата! Flexitol са медицински изделия, които се предлагат в над 40 държави по света и се препоръчват от лекари и фармацевти. Те са подходящи при много суха и чувствителна кожа, особено в областта на ръцете, краката, ходилата, ноктите. 
Серия Flexitol предлага най-ефикасните медицински формули срещу сухи и напукани ходила, мазоли, много сухи ръце, сухи и напукани устни, много сухи и напукани пети и прекомерно суха кожа на цялото тяло, особено лактите и коленете. Продуктите Flexitol съдържат комбинации от изключително ефикасни съставки, като например кожни емолиенти, антиоксиданти, билкови екстракти, алфа-хидрокси киселини и др. Те омекотяват твърдата, груба кожа, ексфолират мъртвите кожни клетки и стимулират растежа на нови, здрави клетки на кожата. Висото съдържание на урея (карбамид) е основна съставка в гамата на Flexitol. Урея представлява естествен, хидратиращ кожата компонент, който увеличава задържането на вода в кожата и противодейства на кожната дехидратация. La Corium Health – австралийската компания, създала марката Flexitol, е основана още през 1990 г. 
Не забравяйте, че освен неестетична, прекомерно сухата, напукана кожа е и опасна. Тя позволява проникването на бактерии, които могат да инфектират кожата. Flexitol е отлично решение за интензивно възстановяване на прекомерно сухата, напукана кожа. За съвсем кратък период от време, Flexitol връща нормалното състояние на кожата и изглажда загрубелите кожни участъци.
Спрей, лосион или стик?
Тайните на Victoria’s Secret за убийствено секси коса
Без проблеми за кожата през лятото