Спасете тялото и душата от студа

Не понасяте студа и ледения вятър? Кожата ви също.

Ниските температури и мрачният пейзаж навън ни изтощават. Процесите в тялото се забавят, усмивката ни се губи, кожата ни – опъната и лишена от блясък – ни сигнализира, че е време за по-питателна и интензивна грижа.

Това е времето, в което задължително включваме в ритуала си за красота богато олио за тяло.

Нежният масаж съживява тъканите, топлината на дланите ни носи успокоение и същевременно тонизира кожата. А богатото натурално масло е най-добрият начин да подхраним кожата и да запечатаме влагата в нея. Правилният момент за това е точно след като сме взели топъл душ или отпускаща вана и кожата е овлажнена – тогава масажното масло образува фин слой, който не позволява на влагата да се изпари, а я задържа в епидермиса.

Най-важният ни съвет при избора на масло е да избирате натуралните формули. Тези на базата на минерални масла не само нямат същите подхранващи свойства, но и могат да запушат порите.

Затова традиционно се доверяваме на Weleda – марка, работеща с висококачествени растителни масла, комбинирани с лечебни растителни екстракти, естествени етерични масла и други натурални съставки в холистични формули, специално разработени за различни типове кожа. И ако имате нужна да дарите кожата си с подхранваща, релаксираща грижа, която затопля тялото и облекчава схващанията, опитайте маслото с арника.

Сертифициран натурален продукт, маслото действа в две посоки. То едновременно затопля, тонизира и възстановява схванатите мускули, но и подхранва кожата, стимулирайки клетъчното обновяване и подобрявайки еластичността.

Излишно е да казваме, че като всички продукти на Weleda, има успокояващ органичен аромат, който дарява усещане за уют и топло бягство от стихиите навън.

Преди употреба, съветваме ви да направите под душа лек пилинг на кожата на тялото. След това попийте с мека кърпа и се отдайте за няколко минути само на себе си и приятните усещания. Затоплете добре стаята, отпуснете се и плъзнете длани с масажиращи кръгови движения там, където се нуждаете да прогоните напрежението: в раменете, горната част на гърба, прасците, стъпалата. Изчакайте няколко минути маслото да попие, преди да се облечете. И задължително финализирайте своя ритуал с чаша топъл чай.

Прочетете на стр. 2 10 интересни факта за растителните масла и ползите от тях!