След 40, грижата за кожата е любов

Има нещо красиво и удовлетворяващо в начина, по който една жена на 40 се грижи за своята кожа.

На 20 години максимумът, с който “глезим” лицето си е да го освободим от тежкия грим, преди да си легнем (често след полунощ). На 30, докато тичаме след мечтите си за кариера, въртим се в лунапарка на любовните върхове и разочарования и гледаме деца, често нямаме време за друго, освен да измием лицето си и да мацнем овлажняващ крем.

40-годишната ни кожа обаче не търпи грижа на прибежки и между другото. На 40 грижа е равно на ритуал – на внимание, нежно почистване, дълбоко възстановяване и обновяване. Този ритуал може да се случи в специално отделено време за себе си и обикновено очакваме продуктите да носят и наслада на сетивата ни. Искаме повече за себе си. Защото се обичаме повече.

Стандартът в грижата за кожата след 40 се покачва до нужното ниво с експертната серия Supra Radiance на Лаборатории Lierac. 

Петте продукта в нея са формулирани специално, за да спасят кожата от токсинното стареене, да й върнат енергията и да я направят блестяща, а тена – равномерен и сияен. По време на проучванията, от Lierac идентифицират ключов протеин, който действа върху детоксификацията и възстановяването на младежкия вид на кожата – NRF2. Продуктите Supra Radiance имитират действието на този протеин и се борят с щетите, причинени от околната среда.

Основна съставка в продуктите е белият пчелник – многогодишно растение със силно възобновяващо действие върху клетките поради факта, че наподобява свойствата на протеина NRF2, който възстановява младежкия вид на кожата. Хиалу-3 концентрат подсилва противостареещия ефект, като повишава концентрацията на хиалуронова киселина в трите слоя на кожата.

Ритуалът Supra Radiance започва със серума Detox Booster D’Eclat. Подходящ за всички типове кожа, той действа с незабавен изглаждащ и озаряващ ефект и е обогатен с преливащи се частици, които придават на кожата естествен блясък и пудра, която изглажда кожата и незабавно прикрива бръчките и несъвършенствата.

Следва дневният крем Anti-Ox Renewing за нормална към суха кожа или леката текстура на крем-гела Anti-Ox Renewing, разработен за нормална и комбинирана кожа. И двата продукта съдържат бял пчелник, стимулиращ обновяването на клетките, и Хиалу-3 концетрат, който подхранва и изглажда. Екстрактът от дърво пагода, силен антиоксидантен полифенол, стимулира производството на антиоксиданти в кожата. Бръчките са коригирани, кожата е защитена и озарена.

Detox Renewing Night Cream е вечерната активна грижа за всеки тип кожа, която активира процеса на обновяване на кожата и елиминира мъртвите клетки. На сутринта кожата е мека, сияйна и още по-гладка, а след месец употреба бръчките и фините линии са видимо изгладени.

За особено уязвимата кожа около очите е озаряващият Eye Radiance Serum. Този богат на активни съставки продукт действа за цялостно възстановяване и озаряване на околоочния контур, като се справя с бръчките, торбичките и фините линии. Погледът е спокоен, младежки и блестящ.

Веднъж седмично в ритуала включваме свежата пилинг гел-маска Double Peeling Radiance Mask. Вулканичните микро кристали в състава й ексфолират и изглаждат кожата, активират микроциркулацията и тонизират тъканите, а подмладяващите съставки допълват действието им. Всяка жена на възраст 30+ знае колко важна е тази стъпка за чистия и бистър тен на лицето, тъй като още тогава процесите на обмяна се забавят и ежеседмично имаме нужда да освободим кожата си от мъртвите клетки с помощта на специален продукт.

И тъй като ви обещахме ритуал, не можем да подминем аромата на продуктите от серията, който представлява искряща и нежна флорална композиция с нотки на фрезия, розов пипер и зрънца тонка. Тази експертна серия продукти от Lierac се грижи за състоянието на кожата ни в дълбочина, но без да забравя, че малките моменти на приятни изживявания са в основата на матрицата, наречена щастие.

Страхувайте се от стреса – не от слънцето

Магдалена Фраковяк и нейните правила за красива кожа

Вечерната рутина на Нина Добрев