Експертна грижа за перфектни устни

Състоянието на устните и на кожата около тях до голяма степен определя как изглежда лицето и е знак за неговата младост.

С възрастта устните губят обема си – стават по-твърди и по-малки, а ъгълчетата им се отпускат, което е причина за появата на т.нар. “марионетни” бръчици. Както и т.нар. “бръчки на пушача”, но те са погрешно наречени така, тъй като се появяват дори и при хора, които никога не са пушили. Затова е добре да започнете да използвате крем за около устните си по същото време, в което стартирате и грижата за околоочния контур. Но дори и да не сте го направили, всяко време за начало на тази грижа е подходящо.

Какво издава формата на устните за характера на човек

Нито един грим няма да изглежда добре върху напукани устни, а здравето и хидратацията им е от голямо значение за това как изглежда цветът им. Търсете продукти за грижа, в чийто състав са включени съставки като масло от шеа, масло от жожоба, пчелен восък. Препоръчително е на всеки 10 дни да се прави пилинг на устните. Ексфолирайте ги по всяко време на деня, като деликатно разнасяте зърнестата текстура. Ексфолиантите подхранват и хидратират сухата кожа, но имат ефекта на балсам – правят ги меки и свежи.

По-красиви устни само за 5 минути

Освен това около 40% от населението страда от херпеси. Погрижете се за тях навреме и използвайте иновативните “течни лепенки”, благодарение на които ще изолирате раздразнението и ще може да носите червило, без да се притеснявате от зараза. Медът е известен с антисептичните си свойства – намазвайте устните си периодично с мед, за да “изчистите” възпаленията превантивно.

Добре поддържаните устни – независимо по-малки или по-големи – винаги са очарователни! Ето на какво да заложите този сезон: