Допълнителна сила за кожата и косата през лятото

Чакаме го толкова дълго и ако имаме късмет, то идва с колекция от цветни спомени, които остават за цял живот. Кожата и косата ни обаче плащат своята цена за летните емоции.

Силно слънце, вятър, солена вода – всички те изтощават и изсушават както кожата, така и косата. Към влиянието на тези фактори можем да добавим и пътуването, което е свързано с дехидратация, нарушен ритъм на съня и повече стрес, докато се адаптираме.

Да си признаем и още нещо – безсънието и онези ароматни дайкирита не оставят красива следа върху лицето… Както всичко хубаво, и летните партита струват нещо.

Кожата и косата ни обаче могат да получат отвътре необходимата подкрепа, за да запазят красотата си. Обикновено козметичната грижа отвън не е достатъчна, за да поправи щетите от натрупалите се агресивни фактори. През тези месеци е добре да се доверим качествените добавки, а препоръката ни е Допелхерц Комплекс за красота. Този мултивитаминен продукт осигурява на организма пълноценна комбинация от витамини, минерали и микроелементи, необходими за поддържането на естетичен външен вид.

Важните хранителни вещества за кожата:

–    Силикатни минерали  –  естествен богат източник на минерала силиций, който спомага за синтеза на колаген и за бързото възстановяване на кожните клетки
–    Колаген – основен градивен елемент на съединителната тъкан, отговорен за еластичността и здравината на кожата.
–    Витамините В2 и биотин, както и микроелементът цинк  – допринасят за нормалното състояние на кожата.
–    Витамин С – осигурява клетъчна защита. Допълнително той подпомага самостоятелното образуване на колаген в организма.

Важните хранителни вещества за косата:

–   Силикатни минерали – имат отношение към блясъка на косата и ограничаване на косопада.
–   В-витаминът биотин, както и микроелементите селен и цинк подпомагат нормалното състояние на косата.
–   Микроелементът мед допринася за нормалната пигментация на косата, отговорен за поддържане на цвета й.
–   Микроелементът молибден допринася за нормалното протичане на метаболизма на сяросъдържащите аминокиселини, важна част от структурата на всеки косъм.
–  Витамин В6 подпомага синтеза на цистеин. Тази аминокиселина е отговорна за образуването на кератин, който участва в изграждането на космите и ноктите.

Важни хранителни вещества за ноктите:

–  Силикатни минерали  – стимулират растежа на ноктите и ограничават тяхната чупливост.
–  Микроелементите цинк и селен поддържат нормалното състояние на ноктите.
–  Пантотеновата киселина (витамин В5) и микроелементът мед допринасят за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия, а фолиевата киселина участва в процеса на делене на клетките. Всички те са важни за по-бързото възстановяване и растеж.

Малко познат за повечето жени факт е, че силицият има сериозно отношение към красотата. Той е важен за оптималния синтез на колаген и прави кожата здрава и еластична. Когато количеството колаген в кожата намалява, именно силицият стимулира производството му и подпомага по-бързото възстановяване на кожните клетки.

Също така, силицият е изключително подходящ в борбата с проблемната кожа (склонна към образуване на пъпки и разширени пори) –  увеличеното производство на колаген прави повърхностния слой на кожата по-здрав. Това води и до по-малка податливост към въздействието на замърсители  – цигарен дим, мръсен въздух и химически замърсители. В допълнение, силицият съдейства за запазване на хидратацията на кожата и намаляването на бръчките в по-късна възраст.

Две таблетки Допелхерц Комплекс за красота на ден осигуряват 1000 mg силикатни минерали за естествената ни красота. 

Editor’s Choice: Режим за красота отвън и отвътре

Как да изтриете 10 години от лицето си

Кожата е много по-важна, не робувайте на грима