Ще измести ли пилешката супа колагена?

Миналата година актрисата Салма Хайек сподели с журналистите, че в борбата с бръчките има безспорен помощник.

Всеки ден тя изпива една чаша телешки бульон – така запълва липсите на колаген в организма си. Знаем, че след 25-годишна възраст организмът почти спира да произвежда колаген.

Някои учени, решили да разгледат идеята на Салма, препоръчват вместо телешки бульон, да включим в тази борба пилешката супа (смята се, че тя има същите свойства).

Нюйоркските им колеги обаче са на различно мнение – те твърдят, че пилешката супа по никакъв начин не се отразява на кожата. Колагенът се разгражда до протеини още по време на храносмилането, но по този начин не оказва никакво влияние на епидермиса.

Чупливи нокти? Имате нужда да промените диеатата си. 

В крайна сметка, има и добра новина: растителните и животинските протеини стимулират естествения синтез на колаген. Затова не си струва да се отказваме от тях, независимо каква супа ще изберем и по какъв начин ще приемаме протеините.