Пет бюти тайни помагат на Кортни Кокс да поддържа красотата си

Кортни Кокс винаги е била откровена за предишните си преживявания с филърите и пластичните операции.

След няколко години експерименти с тези процедури, тя открива, че вече няма нужда от тях и харесва себе си повече, когато прилича на никой друг освен на себе си.

Кортни Кокс вече е в мир със старостта

Затова и от 2017 година тя е премахнала всичките си филъри и оттогава предпочита по-естествения подход в грижата за красотата.

Ето на кои бюти тайни Кокс се доверява на ежедневна база:

Гореща кърпа

Един стар трик, който козметиците използват, за да направят продуктите по-ефективни, а вече и много от бюти ентусиастите усвоиха у дома, е започването на рутината с гореща кърпа върху лицето. Топлината отваря порите и позволява на продуктите да влязат по-надълбоко в кожата и да се усвоят по-добре.

Естествени масла

Точно с гореща кърпа тя избира да почиства лицето си, когато използва естествени масла.

“Един трик, който винаги препоръчвам – изсипвам малко лавандулово масло или такова от нероли върху гореща кърпа и я използвам, за да премахна грима си”, споделя Кортни в интервю за Redbook.

Антиейдж продукти

Въпреки че предпочита да използва повече естествени продукти, тя търси и такива с висока ефективност. “Искам натурално, но не твърде натурално. Искам да работи. Няма да използвам само растения и вода”, допълва шеговито Кортни.

Често в рутината й попадат продукти с пептиди –  Mila’s Rejuvenating Serum или друг серум с лифтинг ефект. “Понякога използвам продукт с витамин С, често използвам стягащ продукт или против бръчки. Нанасям всички или ги въртя, зависимост от това как чувствам кожата си.”

Джейд ролери за лице

Един от любимите й трикове, с който събужда кожата си, е масажорът за лице. Кортни използва джейд ролери религиозно, до такава степен, че е била снимана да си прави масаж, чакайки на опашка за ресторант.

Минимално количество грим

По-рано тази година актрисата сподели и грим рутината си – днес тя я е синтезирала до само пет минути и се старае да използва по-малко продукти. Вижте какво сподели тогава 56-годишната звезда: 5-минутен грим от Кортни Кокс