Малката черна рокля от 90-те се завръща отново

Историята ни учи, че малката черна рокля е израз на модерността и класата. Истинска сензация само преди един век, тя се превърна в олицетворение на женствеността, благодарение на многобройните шивашки интерпретации, споделени от международни дизайнери.

Създадена от Коко Шанел, всички помним отклонението на Юбер дьо Живанши за „Закуска в Тифани“ или версията на трапецовидна рокля на Ив Сен Лоран за Катрин Деньов. 90-те години, от друга страна, ни представиха зората на късата и прилепнала малка черна рокля, превръщайки я в чувствена и модерна визия.

Е, днес този тоалет отново е на мода, благодарение на нова вълна, играеща си с изрезки, асиметрии и прозрачно фолио.

Малката черна рокля на Виктория Бекъм

Тя е икона, тя е Виктория Бекъм по времето на Spice Girls. А нейна запазена марка по онова време са мини полите и мини роклките, винаги в по-тъмни цветове, предимно в черно. Ето как малката черна рокля стана символ на поп културата и абсолютната чувственост.

Малко хора знаят историята, стояща зад първия носен модел: т.нар. „фалшива“ черна рокля на Gucci, призната няколко години по-късно, за да подчертае гордостта и социалния възход. Именно тя се превръща в култ, символ на поп стила, който е толкова секси.

Завръщане в 90-те

Малката черна рокля, както знаем, се завръща на мода напоследък, благодарение на вълната от 90-те години. Чувството на носталгия се присъединява към желаението за смелост, когато минимализмът отразява чувствеността си чрез къси подгъви, прозрачно фолио и множество прилепнали тъкани.

Кендал Дженър ни напомня за това с малката си черна рокля без презрамки, изцяло покрита с пайети. Визията й е дело на Off White за колекция есен/зима 2022-2023.

Малката черна рокля и най-добрите визии в Instagram

Звездите добре знаят, че тази тенденция е във възхода си и така се превръщат в олицетворение на съвременния шик, без да се отказват от щипката сексапил.

Хейли Бийбър избира привидно семпъл модел, благодарение на яката и дългите ръкави в контраст с много късия подгъв. Кендал Дженър пък залага на семпла черна еластична рокля, съчетана с чифт високи ботуши до коляното, за да подчертае страхотните си бедра.

В Instagram наскоро забелязахме и визията на Дуа Липа, облечена в сатенена рокля, докато Киара Ферани отново ни впечатли със супер секси малка черна рокля с екстравагантен сутиен от прозрачен тюл. Все визии, които въвеждат модата от 90-те в новото време.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Най-красивите визии на Дуа Липа