Контурирането на Риана отнема само 60 секунди

Контурирането има способността да оформя и променя лицето, подчертавайки силните му страни. И ако някога е взимано предвид само това, направено от Ким Кардашиян, днес се предпочита много по-естествен светлинен ефект. Нещо, което гримьорът на Риана – Присила Оно, също избира да нанася върху самата певица, като за да постигне тази визия тя използва само два кремообразни продукта и 60 секунди.

Певицата, която наскоро стана майка на първото си дете от A$AP Rocky, освен че пусна своята любима по целия свят линия гримове, винаги се е отличавала не само с красотата си, но и с бляскавия си и порцеланов ефект на кожата. Но освен прецизна грижа за кожата, зад нея се крие и изумителен грим, който в действителност е много по-лесен за пресъздаване, отколкото си мислим.

Тайната зад контурирането на Риана

Присила Оно илюстрира стъпка по стъпка как да създадем тази игра на светлини и сенки, без обаче да изглежда изкуствена или изключително фалшива. За да започнем, важно е да загреем с кремообразен продукт, избран за контурирането, върху ръката, а след това да нанесем стик бронзант там, където пада скулата, както и малко под брадичката и челюстта.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Priscilla Ono (@priscillaono)

В крайна сметка можем да добавим дори нотка цвят и върху слепоочията, за да стесним лицето си, в случай, че е по-широко.

Очевидно частта, свързана с нюанса, е фундаментална. А за ефект в холивудски стил, точно като на Риана, е по-добре да използваме блендер с накапване, а не четка. Не само за крайния ефект, но и защото ни позволява да работим с продукта по-добре и за по-малко време.

Просто трябва да потопим гъбата в предварително нанесения цвят на ръката, а след това да смесим всичко в зоните, които трябва да бъдат изваяни. Всъщност този малък трик ще предотврати образуването на петна по лицето, оставяйки по-естествен и завършен ефект.

Сред съветите на гримьора на Риана е и необходимостта от контуриране, само когато е наистина необходимо. Цветът всъщност трябва да се прилага само в областите, които трябва да бъдат моделирани.

За тези, които искат още по-блестящ резултат: просто трябва да нанесем фон дьо тен в долната част на зоната, където е направен контура, смесвайки го с плоската част на гъбата. Така челюстта и скулите ще изпъкнат още повече.

Толкова е лесно, че не изглежда реално.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Риана пусна видео към „Lift Me Up“