Какво се случва по празниците с кожата ни?

Дерматологът на Ким Кардашиян и Бионсе предупреждава за това какво може да се случи с кожата ни по време на празниците.

Алкохол, значително по-голямо количество вредна храна, излизания и много време, прекарано у дома – да, празниците никак не се отразяват позитивно на кожата ни.

Не че това учудва някого, но сега експертите ни запознават с термина “захарно лице”. Това вероятно ви звучи много сладко и приятно, но доверете ни се – не искате да трябва да се разправяте с този проблем.

Той се получава в следствие на всички удоволствия, които си позволяваме в големи количества по време на празниците, като най-голям причинител е захарта.

Тя отслабва имунитета и с това тялото ни се бори по-трудно с бактериите. В следствие се образува акне и порите ни се запушват.

Същевременно захарта влияе върху нивата на инсулина и ни прави неспособни да обработваме протеина и да синтезираме нужните количества колаген. Резултатът е дехидратирана кожа, склонна към зачервяване и раздразнение.

За да избегнем ефекта, специалистите съветват да ограничим захарта и тестеното, заедно с плодовете, богати на фруктоза, и да намалим до минимум количеството алкохол, което пием. Препоръчително е да го направим поне в тази част на годината, в която дори да се пазим, пак си набавяме прекалено много от вредните съставки.

Месец без алкохол подобрява съня и подмладява

Ексфолианти, захар и още от нещата, които карат кожата ни да старее