Пригответе се – седем планети ще бъдат ретроградни този месец

Въоръжете се с търпение през новия месец – септември е изпълнен с ретроградни планети, които ще повлияят на живота ни драстично.

Започваме направо и отговаряме на въпроса, който повечето от вас вероятно се питат. Да, за съжаление, Меркурий е сред ретроградните планети този месец.

Добрите новини са, че това ще е последният път за тази година, в който планетата на комуникациите ще бъде ретроградна. Периодът започна в края на месеца, на 27 септември, и ще продължи до 18 октомври, но ще се случи под знака на зодия Везни, която е силно ориентирана към връзките, затова проблемите ще засегнат най-силно любовния ни живот.

Ето и кои други планети ще бъдат ретроградни този месец:

  • Плутон (от 27 април до 6 октомври) – планетата на противоположностите, на смъртта и на новото начало, продължава да ни влияе и през следващите седмици, като ни позволява да забавим темпото и да си позволим да разчистим живота си от ненужното.
  • Сатурн (от 23 май до 10 октомври) – влияе върху професионалния ни живот и темпото, с което се движим напред към целите си.
  • Юпитер (от 20 юни до 18 октомври) – емоциите продължават да бъдат силни под влиянието на най-голямата планета в системата.
  • Нептун (от 25 юни до 1 декември) – внимавайте на кого и на какво вярвате по време на ретрограден Нептун, планетата на илюзиите, мечтите и подсъзнателното.
  • Широн (от 15 юли до 19 декември) – през този период емоциите ни са засилени, а конфликтите с другите не са изключени.
  • Уран (от 19 август до 18 януари) – когато тази планета е ретроградна, имаме възможност да поработим върху вътрешния си свят и да станем по-добри версии на себе си.
Hero Slider