Най-лошите черти на всяка зодия

Лъв


Трудно е да обясниш на Лъва, че всъщност не е кралска особа. Винаги закъсняват, дори те самите да са избрали час и място за срещата. Обожават грандиозните появи, защото често са кралици на драмата. Обичат да правят партита и да са център на вниманието, но обикновено това е, защото искат да се похвалят с нещо. Точно като животното, което символизира тяхната зодия, те обичат да си почиват и да бъдат обгрижвани. Рядко променят мнението си и са много инатливи. Обожават да дават съвети относно прически, облекло, кариера и какво ли още не, но често забравят, че останалите имат различен вкус от техния. 
Дева
Девите са бъбриви и често срещата ви с тях може да премине само в слушане. Лошото е, че говорят за тривиални неща и това може да ви побърка. Умът им работи бързо и са забавни, но когато грабнат някоя тема могат да говорят по нея безспир. Често се притесняват от различни неща и са склонни да си правят самоанализа, а след това започват да се притесняват още повече. Стресират се за нещата, които трябва да направят, вместо през това време да се заемат с тях. Проблемът е, че губят толкова много време в мрънкане, а иначе отдавна да са приключили с проблема. Обичат реда, особено на работното място и са склонни да се превръщат в педанти дори за най-малкото нещо. 

Везни

Подвластни на планетата Венера, те държат на спокойствието и искат дните им да преминават гладко. Склонни са да задържат негативи в себе си и да си мълчат за нещата, които са ги наранили, просто защото искат да избегнат неприятните разговори. Искат да се харесат на всички и лесно се поддават на влияния, особено ако са в големи компании. Обичат също и да са лидери, и въпреки че са спокойни и учтиви, искат да са в центъра на събитията и да знаят какво се случва покрай тях. Вярват, че заслужават най-доброто, затова понякога харчат неразумно и имат склонност да робуват на модата. Разстройват се, ако не сте съгласни с тях и могат да приемат като обида дори различното ви мнение. 
Скорпион
Скорпионите са сред най-упоритите в зодиака. Ако не сте съгласни с нещо, което за тях е важно, ще бъдете удостоени с ледено отношение. Малко е да се каже, че са със силна воля, “целеустременост” е тяхното второ име. Състезателни натури са, макар често да го прикриват. Доста са потайни и понякога могат да имат и тъмна страна, за която никой не знае. Във връзките имат тенденция да стават обсебващи и ревниви. Когато са заинтересовани от нещо, правят такива проучвания, че да са запознати дори с най-малкия детайл. Много от тях са вегетарианци или стриктно подбират какво ядат, затова понякога си мислят, че цялата група трябва да се съобразява с техните предпочитания. 
Още на стр. iii