Месечният хороскоп за октомври

Лъв 

Любов – През октомври се пригответе за доста проблеми, ако имате сериозна връзка. Ретроградният Меркурий влошава положението още повече и напрежението нараства. Въпреки че се чувствате доста подтиснати, в края на месеца присъствието на Венера в Скорпион ви дава нужния баланс, за да си стъпите отново на краката и да се почувствате уверени.

Работа и пари – Въпреки че се отразява зле на личния ви живот, през октомври кариерата ви процъфтява. Сега е добър момент да планирате големи покупки или дори да си потърсите нова, по-доходоносна работа. 

Здраве – Следвайте здравословен хранителен режим и не избягвайте зъболекаря.

Дева

Любов – Ретроградният Меркурий от 4-ти до 25-ти усложнява комуникацията с партньора ви. Всичко това ще намери своята кулминация по време на слънчевото затъмнение в Скорпион на 24-ти, когато ще поставите въпроса директно, търсейки начин да се избавите от тягостната ситуация. Ако сте сами, сега е моментът да се насладите на свободата си и да избягвате емоционални обвързвания.

Работа и пари – Затъмнението в комбинация с ретроградния Меркурий е като динамит за и без това нажежената атмосфера. Опитайте се да запазите дипломатичност и да се фокусирате върху собствените си задължения.

Здраве – Сега е добър момент да започнете диета, внимавайте с настинките. 

Везни 

Любов – Вашият месец ще бъде доста натоварен. Под влияние на Венера се чувствате доста сантиментални, докато лунното затъмнение на 8-ми изважда на показ някои негативни черти на вашата връзка. След 27-ми ви очаква период на напрежение с останалите членове на семейството, но може би е добре да обърнете внимание на това, което ги тревожи.

Работа и пари – Месецът се отразява и на бизнес проблемите ви. Ретроградният Меркурий е причина за някои забавяния и неразбирателства с колегите. Слънчевото затъмнение обаче обещава подобряване на финансовото ви състояние.

Здраве – Вслушайте се в гласа на тялото си.

Скорпион 

Любов – Меркурий е ретрограден именно във ваши знак, което значи, че трябва да сте по-внимателни в комуникацията си с партньора. Обърнете внимание и на неговите проблеми. С помощта на слънчевото затъмнение на 24-ти облаците на романтичния фон се разсейват, независимо дали сте обвързани или не.

Работа и пари – Присъствието на Марс във вашия знак ви прави доста решителни и изпълнени с вдъхновение да преследвате целите си. След 10-те, благодарение на вътрешната ви харизма, ще затвърдите отношенията си с хора, които ще са ви полезни в бъдещото ви развитие.

Здраве – Лунното затъмнение призовава да обърнете внимание на хроничните си заболявания.

Още на стр. iii