Астрологичната Нова година започва на 21 март

С навлизането на Слънцето в Овен, на 21 март посрещаме астрологичната “Нова година”.

Овен е първият от 12-те знака в Зодиака. Той носи най-суровата, неукротима, “мъжка” енергия, голяма доза агресия, но и градивен ентусиазъм.

За да навлезе в Овен, Слънцето напуска знака на Рибите, който се свързва с коренно различна енергия. Тя е мека и възприемчива, насочена навътре, към света на фантазиите и мечтите. Рибите са мислители – Овните са водени от импулса да действат.

Затова преминаването от единия в другия знак ще се отрази на живота ни осезаемо.

Жената Риби е мечтателка, която никой не може да излъже

В месеца на Рибите, всички бяхме по-склонни към емпатия и към съзерцание. Възможно е да сме се откъснали от света и да сме потънали в собствената си психо-емоционална реалност, за да направим преоценка на посоката в живота си. Месецът на Овена ще ни изтръгне от тази фаза и ще ни направи по-уверени. Астрологичната Нова година идва с мотивация за действие.

Нетърпеливи сме – да живеем, да обичаме, да покоряваме нови територии. Възможни са и някои внезапни промени, както и резки избухвания.

Ако си имате работа с Овен, помнете това

Фокусът ни се връща върху нас самите. Ще изпитваме силна потребност да взимаме самостоятелни решения, да не робуваме на чуждите очаквания, да изразяваме волята си без ограничения. Овенът е егоистичен знак. Когато сме в негово владение, наистина е най-добре да се фокусираме върху онези избори, които ще удовлетворят чувството ни за идентичност. Периодът не предразполага към особено търпение или към компромиси.

Пазете се от гневни изблици и от прибързани действия. Това важи особено за периода на ретрограден Меркурий в Овен, който започва на 23 март. Тук можете да прочетете прогнозата за това как той ще се отрази на всяка от 12-те зодии.

3 зодии, които обикновено са доста зле в секса