Астро йога

Дева

Земният знак Дева се управлява от планетата Меркурий. Затова и представителите на тази зодия се стремят към хармонизиране на тялото и ума. Най-подходящи са движенията на Айенгар йогата, при която се използват помощни средства като колани, възглавници, въжета и т.н. Така не само ще успеят да се разтегнат, но и ще релаксират.

Везни

Везните цял живот ни учат на баланс и хармония. Ето защо, те трябва да се концентрират върху стоящи пози като Дърво или Орел, както и странно изглеждащото Геврек извиване. Позата Маймуна, която изравнява дясната и лява страна на тялото, пък ще им помогне да балансират мъжката си и женската си страна.

Скорпион

Силният им характер ги влече към пози с дълбоко дишане от стила Кундалини йога. Подходяща е и Хата йогата, която ще предизвика духовния воин в тях и ще открие вътрешната им сила. А позата Щастливо бебе ще им помогне с успокояването на мозъка и с облекчаването на стреса и умората.

Стрелец

Винаги готовите за приключение Стрелци ще оценят една оживена и енергезираща йога като Бикрам, при която ще се поизпотят на 37 градуса и ще успеят да отпуснат всеки мускул в тялото. Може да правят и позите Гълъб или Лотус, които ще раздвижат всеки мускул в тялото им.

Козирог

Козирозите искат винаги да са в перфектна форма, така че ще оценят по-строгия стил йога, като Айенгар. Идеалните пози за тях са Котка/Крава и Камилата. Познати като работохолици, те не трябва да забравят и релаксиращите пози, които ще прогонят стреса от ума и тялото им. Спокойно могат изпробват и т.нар. поза Мъртвец.

Водолей

Свободолюбивите и познати с нестандартното си мислене Водолей, трябва да заложат на Хата йогата, която ще им помогне да балансират и възстановят нервната си система. Кундалини стилът пък ще им помогне на дишането. Подходящата за тях поза е Мост, която ще успокои мозъка и ще подсили слабото им звено – краката и глезените.

Риби

Класическа Хата йога ще сигури спокойствието, което търсят Рибите. A серията пози като Поздрав към слънцето, както и грациозни движения като на Половин луна и Танцьор ще ги отпуснат допълнително. Понякога Рибите могат и да изхвърлят цялата негативна енергия с горещата йога Бикрам.

Най-добрата тренировка според зодията

Йога пози против менструални болки
Спете като бебе с помощта на тези йога пози