Астро йога

Древното изкуство йога обединява ума и тялото, и наистина има какво да предложи на всеки един от вас.

Можете да се поизпотите и да изхвърлите всички токсини с Бикрам йога, можете да си направите страхотно кардио с Ащанга йога, да повишите жизнените си сили с Кундалини йога или да се отървете от стреса с класически Хата пози. Но кой стил е за вас? Това ще каже зодиакалният ви знак.

Именно астрологията може да разкрие кой стил най-добре пасва на вашия темперамент. Така че открийте кои пози са вашите:

Овен

Като огнен знак Овенът винаги е в движение, докато не се срине! Ето защо най-подходящият вид йога за него е динамичната, позната още като Ащанга, която протича с много движение. Тези упражнения ще помогнат да се справят с кръвообращението в тялото и ще облекчат склонността му към главоболие.

Телец

Телците се открояват със своята сила, но не и с гъвкавост. Ето защо, за тях най-подходящата е класическата Хата йога, при която се правят пози, които разтягат гръбнака. Те ще ви помогнат за по-добрия приток на кръв, както и ще облекчат проблемите области като гръдния кош и шията.

Близнаци

Бизнаците са отдадени на умствената дейност и се нуждаят от постоянно практикуване на йога, за да са в кондиция. Тя трябва да опитват пози като Плуг, която да успокои раменете от среса и да им помогне по-лесно да заспят. Най-подходяща е класическата йога. А ако се практикува на открито, още по-добре.

Рак

Подвластните на емоциите Раци трябва да правят Хата йога, за да се отърсят от всяка емоционалност. Подходящи за тях са позите Половин луна и Кобра. Балансиращата поза Дърво пък ще им донесе емоционална стабилност, а и ще заздрави проблемната им област, а именно корема.

Лъв

Лъвовете винаги блестят и искат да са в центъра на вниманието. Ето защо всички пози, които символизират слънчевата светлина, са идеални за тях. Позата Бридж е сигурен начин за отваряне на гръдния кош и свързване със сърдечната чакра – потенциалната им проблемна област.

Продължава на стр. ii