Равенство и доверие: Колко са важни на работното място

Атмосферата на равенство и доверие на работното място увеличава креативността на служителите шест пъти.

Това е установено след проучване на компанията Accenture, резултатите от което са публикувани в доклада Getting to Equal 2019.

Проучването сочи, че 95% от мениджърите по света виждат иновациите като жизненоважни за конкурентоспособността и жизнеспособността на бизнеса. Културата на равенство е мощен двигател на иновативния начин на мислене, много по-силен от други фактори, които отличават организациите като индустрията, страната или демографските данни за работната сила.

Според анкетираните, хората с различен пол, сексуалната идентичност, възраст и от различни етнически групи са по-креативни и ефективни в работна среда, където се цени културата на равенството.

За самата компания Accenture и в частност за нейния офис в България е приоритет създаването на благоприятна среда за работа и кариерно израстване за жените. Фирмата е въвела допълнителни бенефити за жените в екипа си, част от които са гъвкаво работно време, home office, бонус “майчинство” и сватбен бонус.

Онлайн проучването на Accenture включва повече от 18 000 специалисти в 27 страни, от които 1400 в Съединените щати – през октомври 2018 г., както и телефонно проучване с повече от 150 мениджъри в осем страни през ноември и декември 2018 г.

Не допускайте да ви мачкат на работа, ако сте интроверт

Колко вредно е да си проверяваме често имейлите?

Добрият лидер никога не казва “може би”