Как да изглеждаме по-високи и по-слаби в зимни дрехи?

Как да избегнем вечния капан на типичните зимни дрехи, които скриват фигурата и скъсяват височината ни? С акцент на правилните места и няколко лесни трика.

Зимният стил често се свежда до пуловер, с яке, шапка, боди отдолу, панталон и може би и клин под него… и резултатът рядко е красиво подчертаване на фигурата.

Затова пък има няколко трика, които да ни помогнат да създадем стилна визия, която да създава ефект за по-високо и фино тяло. Кои са те, ще разбере по-долу:

Използвайте островърхи обувки

Имате късмет – едни от най-модерните обувки за сезона помагат да издължат и оформят фигурата ни, като визуално добавят няколко сантиметра височина. Ефектът се получава, защото те привличат погледа и така изглежда, че краката ни са по-дълги. Това се получава още повече, ако обувките имат и добавена височина.

Уроци по стил за миньончета от Ева Лонгория

Оставете фокуса върху кръста

Панталоните и полите с висока талия, издължават фигурата, а когато акцентът е върху кръста визията се структурира още повече. Така отново се създава илюзията за по-дълги крака, но и по-слаба фигура.

Завържете косата си

Най-бързият начин визуално да добавим няколко сантиметра във височината си е да вържем косата си. Пуснатата коса често скъсява фигурата, защото прикрива врата ни.

Едноцветни елементи

Монохромните тоалети са най-добрият приятел на момичетата, които се притесняват от височината си. Дрехите с много цветове и принтове натрупват тоалета и лъжат погледа и скъсяват тялото.

Дори и да не изберем един единствен цвят за цялата визия, можем да координираме обувките с панталона, за да създадем илюзия за по-дълги крака.

Повече пластове, по-малко дебели платове

Дебелите дрехи очевидно прикриват фигурата ни, а по-ниските жени изглеждат сякаш се губят в тях. Но все пак зимните температури ни карат да търсим начини да се стоплим.

По-добрият вариант да го направим обаче е да използваме няколко пласта от по-тънки материи и да подберем различните елементи, така че да структурираме визията. Например можем да съчетаем кропнат топ с по-дълго палто, така че отново да създадем илюзия за по-издължено тяло.

Есенен стрийт стил от най-известните модели

 

tips