6 съвета от Хилария Болдуин за освобождаване от стреса

И как да виждаме нещата в перспектива

Бременната съпруга на Алек Болдуин сподели какво, освен йогата, й помага да поддържа баланс в живота си.

Професията на Хилария Болдуин е свързана с подпомагане на хората в динамичната западна култура да открият начин да се завръщат към спокойното състояние. Тя е йога интруктор. Въпреки че прекарва много часове в йога студиото, тя също има по-напрегнати периоди, когато се налага да положи малко повече усилия, за да сложи нещата в перспектива и да запази баланса.

Съпругата на известния актьор призна в интервю, че сега, когато очаква дете, за нея е още по-важно да релаксира качествено. Ето кои ценни съвети си взехме от нея:

1. Когато започнете да правите глупави грешки в работата или ежедневието, значи е настъпил момента да “дадете крачка назад” и да преразгледате графика си. Дори и да обожавате работата си както Хилария, прекаляването с ангажиментите създава прекомерно напрежение.

2. Това, което й помага най-ефективно да релаксира след уморителен ден: йогата, контакта с домашен любимец (в нейния случай са кученца) и общуването с близък човек – съпруга й.
6 съвета от Хилария Болдуин за освобождаване от стреса
3. Всеки път, когато има нужда да се вдъхнови, тя препрочита един цитат от Гьоте:
“Стигнал съм до стряскащия извод, че аз съм решаващият елемент. Именно моят личен подход към нещата създава климата в живота ми. Ежедневното ми настроение определя времето. Аз имам невероятната сила да направя живота си или нещастен, или радостен. Аз мога да бъда за себе си инструмент за мъчение или инструмент за вдъхновение. Мога да се обиждам или да използвам чувството си за хумор, да наранявам или да лекувам. Във всяка ситуация, моята реакция е тази, която определя дали една криза ще ескалира или ще се разреши.”

4. Когато не можете да заспите нощем заради някаква тревога, станете от леглото и направете няколко йога пози на пода. Докато се концентрирате в правилното изпълнение и равномерното вдишване и издишване, ще се успокоите. Хилария споделя, че на Алек нейните нощни йога изпълнения му се струват странни, но вършат работа – след тях спи като бебе.

5. Ако се изнервяте по време на шофиране заради ужасния трафик, Хилария предлага да започнете ежедневни фитнес тренировки. Те са нейното време за “себе си” и изхвърляне на натрупаната агресия.
6. Когато се усещате стресирани и се намирате в ситуация, в която нямате възможност да направите йога, за да релаксирате, се фокусирайте върху мисълта, че всички неприятни чувства отминават, така както са дошли и стават част от миналото. Представете си момент от бъдещето, когато всичко, което ви притеснява сега, няма да е актуално вече и ще ви изглежда далечно и избледняло.
Материала подготви: Мария Димитрова

Снимка: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция
Better me07 АПРИЛ 2022

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция

Дайте силно начало на кариерата си

Методът Помодоро и защо работи
Better me30 МАРТ 2022

Методът Помодоро и защо работи

Това е най-ефективният life hack от 1980 насам

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие
Better me08 МАРТ 2022

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие

Какво правят щастливите хора, за да си донесат позитивни емоции още в началото на деня?

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж
Better me06 МАРТ 2022

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж

Понякога собствената ни компания ни е напълно достатъчна