Мода : Новини29 АПРИЛ 2020

Първо виртуално модно шоу, седмица на модата онлайн и още за бъдещето на модния свят

Тази седмица ще станем свидетели на първото напълно виртуално модно шоу някога

Коронавирусът изправи света на модата пред съвсем неочаквани предизвикателства, които завинаги ще променят индустрията.

“Светът, какъвто го познаваме, вече не съществува”, каза Донатела Версаче и колкото и страховито да звучат думите й, тя е напълно права. Внезапната промяна, която бе предизвикана от пандемията, е съвсем възможно да измени всеки аспект от животите ни – включително сферата на модата.

Експерти предвиждат, че масовите събития като церемониите по награждаване, модните ревюта, концертите и фестивалите може никога да не са такива, каквито сме свикнали да ги виждаме до сега.

20 от най-големите филмови фестивали ще се срещнат в Youtube

Първо виртуално модно шоу, седмица на модата онлайн и още за бъдещето на модния свят

Дори и да се преборим окончателно с COVID-19, промените може да останат с нас в продължение на много години. Причината е, че пандемията ни показа колко неподготвени сме за подобни кризисни ситуации и как нещата, които правим ежедневно поставят здравето ни на риск. А след като веднъж сме го осъзнали, по-трудно ще се върнем към обичайните си навици.

И не ни разбирайте погрешно – модата винаги ще я има, също както добрите филми, музиката, ваканциите и хубавите моменти. Просто ще изглеждат по друг начин.

Дженифър Лопес, Лейди Гага, Тейлър Суифт, Били Айлиш и още от изпълнителите на благотворителния концерт One World: Together at Home

Миналата седмица бе обявено, че Седмицата на модата в Лондон ще се проведе изцяло онлайн този юни месец. Зрителите ще имат възможност да гледат дигиталните ревюта, заедно с уебинари, организирани от дизайнерите и модните експерти. Интервютата ще се провеждат дистанционно и ще се залага силно върху подкастовете.

Първо виртуално модно шоу, седмица на модата онлайн и още за бъдещето на модния свят

Първото модно шоу, което макар и да не е част от Седмицата на модата, ще постави начало на ревютата онлайн, ще се проведе този петък. Организирано е от редакторката в Harper’s Bazaar Карин Ройтфелд и в него ще вземат участие модни персони като Ким Кардашиян, Хейли Болдуин, Ашли Греъм, Уини Харлоу, Стела Максуел, Ева Херцигова и още познати лица.

Шоуто ще има за цел да събере средства за фонда на amfAR за борба с коронавируса.

Нова ера в модната фотография – снимане чрез видеоразговор

Начинът, по който се провеждат ревютата, няма да е единствената промяна в модната индустрия. Изцяло ще преразгледаме начина, по който подбираме дрехите си и пазаруваме.

В разговор по време на уебинарите, организирани от Vogue, “Global Conversations”,  дизайнери като Върджил Абло от “Off White” и “Louis Vuitton” и Стефани Феър от “Farfetch” коментираха, че е вероятно да преминем към пазаруване, директно от производителя чрез онлайн магазини, а по-нататък в бъдещето можем да се ориентираме към физическите обекти на марката производител.

Същевременно отново Върджил заявява, че ще се промени и стилът на дрехите ни. “Готиното свърши. Стилното свърши. Модата трябва да е свързана с това, което е истинско”, казва той.

Първо виртуално модно шоу, седмица на модата онлайн и още за бъдещето на модния свят

Очаква се да се засили движение за устойчива мода, което наблюдаваме да се развива малко по малко през последните години. Сега, повече от всякога, ще приоритизираме качеството, удобството и трайността на продуктите си, което ще постави на пауза бързата и евтина мода.

Ако пандемията ще ни научи на едно, то това е колко важна е устойчивата мода

И все пак независимо какви промени ни очакват, а те със сигурност ще са много и трудно можем да ги прогнозираме на толкова ранен етап, едно е ясно – винаги ще имаме нужда от красота и вдъхновение в ежедневието си. Затова и модата ще продължава да заема важна част от живота ни.

Автор: Ивана Колева 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.