Мода : Новини15 МАРТ 2018

Move over! Instagram не е само за малки момиченца

Модни инфлуенсъри над 50, които внасят колорит във фийда ни всеки ден

Айрис Апфел - Независимо дали я познавате по име, със сигурност сте виждали снимки на Айрис в не един и два сайтове за мода. Интериорен дизайнер по професия, 96-годишната Апфел е нюйорска стилна легенда без конкуренция. Кръглите овърсайз очила и обемни аксесоари са нейна запазена марка, а вкусът й е пъстър, ексцентричен и запомнящ се.

Линда Родин - Модел, стилист, beauty предприемач и изобщо ентусиаст за всички неща, свързани с красотата и стила, Линда може да послужи за пример на много млади дами. Нейният стил е семпъл, но в него винаги има акцент, който привлича вниманието. Рядко ще я видите без яркото червило и очарователния й пудел Уинкс.

Линда Фарго - Линда е модна легенда зад кулисите на индустрията. Като директор дамска мода в Bergdorf Goodman тя има поглед върху всичко онова, което е модерно и актуално, и не се страхува да експериментира с него. Ярките цветове и приковаващи погледа принтове са нейн специалитет.

Мей Мъск - Мей работи като модел повече от 50 години, а през това време е постигнала немалко успехи в индустрията, включително да сключи договор с козметичен бранд, който подписва на 69! Фамилията й има защо да ви е позната - тя е майка на милиардера Илън Мъск.

Лин Слейтър - Създател на блога "Инцидентната икона", Лин е професор от университета Фордхам, решена да се посвети на любовта си към модата. Вместо обаче да се фокусира върху антиейдж теми, тя представя остаряването като естествен процес, пречупен през собствените й урбанистични и артистични призми. Очевидно е, че й се получава!

Беатрикс Ост - Актриса, художник и продуцент, Беатрикс има своя запазена марка - лилавата й коса често е увита в ярък тюрбан. Стилът й представлява еклектичен микс от различни модни течения, а за финал винаги има и щипка цвят, под формата на червено червило.

Олга Кондрашева - За разлика от останалите дами в този списък, Олга се фокусира основно върху работата си като модел. 72-годишната дама е звездата на първата руска агенция за възрастни модели.

Валери Фон Собел - Артист и филантроп, Валери е от онези жени, чието излъчване просто пленява на секундата. Стилът й, както и изкуството й да прави скуптури, не се подчинява на никакви правила и догми, а любовта й към смелите аксесоари, пъстри шапки и овърсайз бижута е видна от всяка нейна визия в Instagram акаунта й.

Макар при споменаването на Instagram често да говорим за моделите на Victoria’s Secret, стилни икони като Киара Ферани или звезди като Криси Тийгън, истината е, че в социалната мрежа откриваме все по-нестандартни източници на вдъхновение.

И това е меко казано прекрасно, тъй като тя дава поле за изява на дами, които не са размер S или отдавна са прехвърлили типичната за инфлуенсърите възраст.

За последните си говорим днес, показвайки ви най-колоритните образи на онази част от Instagram, която не се снима по бански на Малдивите или със смути в ръка в Лос Анджелис. Тези жени са синоним на истинския стил – онзи, който се гради с години, не се подчинява на правила и е отражение на истинската същност на една жена. 

Те не следват сляпо тенденциите, а напротив, сами ги създават. И точно затова ни вдъхновяват!

Жените на 70 и техните истини за живота и остаряването 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.