Beauty : Съвети & тенденции31 ОКТОМВРИ 2018

Кожата е много по-важна, не робувайте на грима

5 основни правила на Роузи Хънтингтън-Уайтли

Не само топмодел, но вече и експерт по красота. Роузи Хънтингтън-Уайтли създаде собствена козметична марка Rosie Inc. и е готова да сподели правилата си за красота с всички жени.

Красивата съпруга на Джейсън Стейтъм и майка на 17-месечен син има пет важни правила. На какво се доверява в грижата за себе си?

Урок #1: Инвестирайте в  кожата си

“Кожата е на първо място, гримът – на второ” – това е синтезираната философия на Роузи. Споделя, че й е трудно винаги да поддържа кожата си в кондиция, когато пътува и работи, но винаги полага много голямо старание. И съветва да инвестираме “време, знание и пари” в доброто състояние на кожата си.

Урок #2: Не пипайте веждите

Назад във времето се е случвало Роузи да изскубва и изтънява веждите си. “Когато гледам снимки от онова време, се чудя къде ми е бил умът” – казва днес тя. И съветва: “Експериментирайте с грима, не с веждите си”. Най-добрата стратегия според нея е да запазваме естествената им форма и само леко да ги почистваме и евентуално да ги попълваме, където е необходимо.

Кожата е много по-важна, не робувайте на грима

Урок #3: Не се крийте под пластове грим

Макияжът трябва да подчертава чертите ви, а не да ги изменя. “Подчертайте това, което харесвате в лицето си, и забравете останалото!”, казва топмоделът. Тя е научила това от своята майка, която тайничко наблюдавала като дете, докато се гримира. “Сядах тихичко на леглото и наблюдавах как тя се преобразява от майка в работеща жена или в жена, която излиза вечер”. Роузи е убедена, че у всяка жена има нещо красиво и именно то трябва да бъде акцент във визията и да ни дава самочувствие. Няма никакъв смисъл в това да се опитваме да се прикрием.

Урок #4: Добавете повече свежест

Когато сте уморени, малко специална грижа може да оправи нещата. Най-важното е тенът да изглежда бистър, а кожата да има лек блясък. Един от изпитаните трикове на Роузи за естествен блясък е да нанася на ключови места (например на скулите) преди грима богат, малко по-мазен крем. Weleda Skin Food е отличен избор за целта, според топмодела.

Кожата е много по-важна, не робувайте на грима

Урок #5: Бъдете търпеливи

След раждането на сина си, Роузи не успява да си върне формата от преди бременността така бързо, както всички около нея очакват. “Отне ми 13 месеца да сваля излишните килограми”, казва тя. И вярва, че е нормално жените да си дават време и да не се оставят нереалистични очаквания да ги смачкват.

“Има дни, когато сякаш можеш да постигнеш всичко. Но има и такива, в които си казваш: ‘Боже, в живота ми е такъв хаос’. Аз самата държа много на реда и на рутината, но когато ти се струпат много отговорности накуп, е трудно да си подредиш приоритетите”. В такива дни е по-добре да не изпадаме в паника относно външния си вид. А просто да бъдем добри със себе си и да си дадем време.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Джесика Алба има няколко правила за балансиран живот
Съвети & тенденции05 ОКТОМВРИ 2022

Джесика Алба има няколко правила за балансиран живот

Актрисата гордо заявява, че е открила ключа към това да е винаги усмихната и спокойна.

Тайните за красота на Флорънс Пю
Beauty04 ОКТОМВРИ 2022

Тайните за красота на Флорънс Пю

Актрисата споделя кои са продуктите, без които не може.

Според Бела Хадид най-готиният аксесоар струва под 10 евро
Съвети & тенденции01 ОКТОМВРИ 2022

Според Бела Хадид най-готиният аксесоар струва под 10 евро

Моделката изглежда е развила лека мания към един доста моден, но не особено популярен аксесоар, а именно към белия чорап.

Удобните панталони са must have за есента
Съвети & тенденции30 СЕПТЕМВРИ 2022

Удобните панталони са must have за есента

Стилът на тазгодишните модни панталони е спокоен и удобен. Какво повече можем да искаме от есенния ежедневен гардероб?