Нашата прогноза за стила на наградите “Оскар”!

Кои ще са модните тенденции, които тази неделя ще доминират на Оскарите?

Връчването на наградите на Американската филмова академия е най-чаканият червен килим за годината. И събитието, на което звездите в Холивуд демонстрират най-тържествените си и бляскави визии – целта е те да въплъщават класа и елегантност, но в същото време да успеят да приковат с индивидуалност.

Какво можем да очакваме тази година? Ако съдим по трендовете, които вече се откроиха през този награден сезон, можем да очакваме материи с прозрачност и много блясък, сребристи тонове, светли и приглушени пастелни нюанси. Монохромните визии и черното, разбира се, въплъщават класическата изисканост и също със сигурност ще присъстват. Но това, което очакваме да бъде новият и различен елемент, са визиите с панталон или гащеризон – нещо много нетрадиционно и дръзко за събитие от такава величина, но и също толкова актуално напоследък. Надяваме се някои от актрисите да се осмелят и да демонстрират подобна различна визия!

Черно и бяло 

Сара Полсън
Тази класическа, но и драматична комбинация изпъква перфектно върху червения килим и сме убедени, че някои от актрисите ще заложат на нея. Освен това се комбинира добре с актуалните аксесоари в сребърно, украсени с безцветни кристали.

Ярките цветове

Алисън Уилямс

В известен смисъл те са моден риск на толкова тържествено събитие. Но и шанс всяка дама да изпъкне с избора си. На наградите Златен глобус вече видяхме няколко актриси с рокли в дръзки цветове (като Наоми Уотс с нейния тоалет в искрящо жълто) и можем да сме сигурни, че още от най-талантливите актриси на Холивуд ще изгреят в смели нюанси и този път. 

Приглушените, светли полутонове

Ейми Адамс 

Когато са подбрани умело спрямо цвета на кожата и косата, тези нежни цветове също могат да имат много драматичен ефект. Те дават възможност около тях да се изгради индивидуално излъчване с помощта на ефектни аксесоари. Много светло розово, екрю, сивкаво-синьо са сред изисканите светли цветове, които очакваме да видим на церемонията.

Блестящи рокли с класически силует

Рийз Уидърспуун
Материите, обсипани с блясък, са сред най-старите модни традиции в Холивуд, която в последните години изживяват истински ренесанс. Красотата им изпъква истински върху рокли със семпъл силует. Точно с такава визия актрисата Рийз Уидърпсуун беше абсолютно ослепителна на последните Златни глобуси.

Прозрачни материи

Ема Стоун

Когато помислим за тоалета на Dior, който Ема Стоун облече на наградите SAG по-рано тази година, няма как да не сме убедени, че много нейни колежки ще искат да повторят същия поразителен ефект и на Оскарите. Тюлът, който е много силна тенденция този сезон, придава сексапил и загадъчност едновременно. 

Дълбоките деколтета

Лупита Нионго 

Те са изкусителни и смели и гарантират на една актриса, че в мига, в който стъпи на червения килим, към нея ще блесне канонада от светкавици. На едно много дълбоко деколте отива по-флуидна, дълга до земята долна част. Раменете също балансират, когато са покрити. 

Гащеризони и визии с панталон

Лорд

Подобна гледка винаги е била огромна рядкост на Оскарите. Но тази година смеем да твърдим, че това може да се промени. Андрогинната елегантност настъпва смело напред през този награден сезон. А и нищо не излъчва повече увереност от една ефектна визия с панталон. Така че ние лично смятаме, че подобен дързък избор би отивал както на по-младите актриси, така и на елитния отряд на холивудските ветеранки. 

Снимки: Profimedia

Британска инвазия: Звездният стил от наградите BAFTA
Бляскави и смели: Най-ефектните визии от наградите Grammy