Майли Сайръс на 30: Еволюцията в прическата ѝ

Ако има артист, сменил повече прически, отколкото рокли с времето, това е Майли Сайръс. Навършването на нейните тридесет луди години на 23 ноември ни напомниха за безкрайния брой прически и нюанси, от които да почерпим вдъхновение.

От дните й на звезда на Дисни до днес, има толкова много артистични роли, в които звездата се е превъплъщавала. Колко от вас си спомнят малкото момиченце и начинаеща поп сензация Хана Монтана?

След първоначалната й визия, позната на всички ни, Майли промени радиклано външния си вид през 2012 г., когато шокира феновете с екстремен стайлинг. Това бе годината, в която тя остави настрана дългите си кичури и се посвети на късата си емблематична прическа.

„Искам да се представя по мой собствен начин и не искам да изглеждам като никой друг“, каза самата Майли пред NME през 2017 г. „Когато се подстригах, го направих, защото исках да се чувствам различна и секси едновременно. Не искам да бъда твърде феминизирана, но и не съм мъжествена, просто съм себе си, такава каквато съм“, сподели звездата.

Майли Сайръс непрекъснато променя прическата си през годините

През 2020 г. тя коментира: „Моята коса е един вид отражение на моя здрав разум, моята сескуалност, моята същност. Чрез тях и обществеността осъзнава как точно се чувствам.“

Именно защото не робува на чуждата преценка, дивата сменя визията си с лекота, съобразявайки се единствено със собственото си въображение.

Едно нещо е сигурно, ние също благодарим на Майли, че извади някои доста съмнителни тенденции от миналото и ги направи неустоимо готини. Всички помним и асиметричната кройка, по-дълга отзад и по-къса отпред, която допреди няколко години бе оставена на заден план. Вместо това, благодарение на певицата, интерпретирайки своята рок и бунтовническа версия през 2019 г., тя бе сред най-търсените визии.

Всъщност точно преди година, през декември 2021 г. Майли дебютира с нова визия в „The Tonight Show“. Точно така, това е средно дългата и руса коса с тъмни кичури, която тя носи с гордост и днес.

Името й е „Skunk Hair“ – тенденция в прическите, която успя да остави своя отпечатък през 90-те години. Заслугата отчасти е и на герои от поп сцената от онова време като Кристина Агилера, Гери Халиуел и Гуен Стефани.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Майли Сайръс започна 2022 година с моден гаф на сцената