Как ще бъде облечена кралица Камила в деня на коронацията?

Как се обличаш, за да влезеш в историята? Това вероятно е въпросът, който са си задавали в кралския двор, за да решат каква да бъде роклята, която кралица Камила ще носи в деня на коронацията на крал Чарлз III.

6-и май наближава и някъде в Лондон шевните машини вероятно работят усилено върху перфектното облекло за кралица Камила.

Но нека започнем с фактите, които вече знаем за деня на коронацията. Съпругата на новия суверен на Великобритания вече се е спряла на короната, която да бъде поставена върху главата й. Изборът пада върху тази, носена от кралица Мери за коронацията на нейния съпруг крал Джордж V през 1911 г.

Изборът на подходящо облекло за кралица Камила е изключително сложен

Това е и причината, поради която все още не ни е известно на каква визия се е спряла съпругата на крал Чарлз.

За разлика от Елизабет II, Камила е по-скоро кралска съпруга.

Суверенът, който почина на 8 септември 2022 г., се повери в експертните ръце на Норман Хартнел, дизайнерът, който отдаде цялото си време, за да създаде за нея не само роклята за коронацията през 1953 г., но и тази за брака й с принц Филип през 1947 г.

Кой ще бъде дизайнерът, на който ще се спре кралица Камила?

Спряганите имена са само три. Първото, от които е това на Анна Валънтайн – стилистката, която заедно с Антония Робинсън създава двете рокли за сватбата на Камила и Чарлз, една за гражданската церемония и една за църковния брак.

Сега Анна Валънтайн работи сама и създава много от визиите, на които кралицата-консорт се спира за официалните си ангажименти.

Другото име, свързано с Камила, е това на Фиона Клеър, стилистката, с която кралицата поддържа трайно партньорство, основано на солидно доверие.  Познавайки телосложението на Камила, Фиона е дамата, която може да изготви подходящия тоалет за нея дори със затворени очи.

Третото име, което се спряга във Великобритания е това на Брус Олдфийлд. Кралицата-консорт обожава вечерните му рокли.

Очаква се съвсем скоро да научим какво е финалното решение на Камила за историческия ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ослепителна Зендея на червения килим на наградите SAG