Колко би ни струвало да живеем като Емили в Париж?

Ако имаме нужда от бягство от реалността, телевизионните сериали са лесен и безопасен начин да се телепортираме. Разбира се, всичко зависи от вида на предаването, което избираме.

Локацията на „Stranger Things“ например не е идеалното място за нашата почивка, докато местата в „Бриджъртън“ в Лондон може да се окажат повече от идеални за пътувания извън града. Особено по време на тези горещи летни уикенди.

Най-подходящият сериал, с който да избягаме от реалността е „Emily in Paris“. Шоуто на Netflix, с участието на Лили Колинс в ролята на млад маркетинг експерт, е всичко, от което се нуждаем.

Емили се мести във френската столица по работа, попадайки в напълно нов град, където  обаче успява да се адаптира към новия си живот. Емили създава нови приятелства и дори става обект на любовен триъгълник между Гейбриъл и Алфи.

Вече пълна парижанка, главната героиня е раздвоена между събития, закуски с изглед към Айфеловата кула, пазаруване и гурме вечери на някои от най-известните места във френската столица.

Но колко би ни струвало да живеем в града на любовта, следвайки стъпките на Лили Колинс?

Може би около 145 хиляди евро на година?! Въпреки че закупуването на къща в известен град като Париж не е съвсем евтино, нито наемът на апартамента й, нито сметките правят издръжката на Емили Купър рязко солидна, а облеклото, носено от актрисата в рамките на телевизионния сериал.

Годишната такса за къщата, в която е отседнала Емили /намираща се в пети район на Париж, на площад Place de l’Estrapade/, е около 22 000 евро. Що се отнася до храната, закуските на любимата ни героиня биха стрували около 1 000 евро на година, плюс 6 000 евро за обеди и около 12 000 евро за вечери.

Това са общо почти 20 000 евро за 12 месеца. Цифра, която съвсем не е за пренебрегване, но заемаща второ място пред над 100 000 евро, използвани за дрехи и аксесоари, винаги по последна мода.

Любопитно, нали така?

ВИЖТЕ ОЩЕ: Лили Колинс се омъжи

Hero Slider