Jackie на Gucci завладява Дакота Джонсън

Класическа, изискана, вечна, Jackie на Gucci се утвърждава десетилетие след десетилетие като една от най-желаните чанти. Карла Бруни, Кейт Бланшет, Ел Фанинг, Дуа Липа, Майли Сайръс и Джоди Смит са само част от звездите – фенове на култовия аксесоар.

Толкова обичана от Жаклин Кенеди, която я носеше многократно в миналото, като дори в знак на почит бе именувана на нея, емблематичната чанта във формата на полумесец с характерно златисто метално закопчаване се превръща в емблема на международния стил.

Jackie на Gucci е създадена през 1961 г., трансформирайки се през годините, без да губи първоначалния си чар.

Дакота Джонсън се превръща в най-новото лице на Jackie

Във видео от кампанията актрисата е заснета в моменти от ежедневието в Лос Анджелис, докато носи най-различни версии на Jackie, всяка със собствена индивидуалност и изключително подходяща за случая.

Емблематичната чанта всъщност е интерпретирана не само в различни размери, цветове и материали, но е обогатена и с детайли, като шипове и верижка, правейки я още по-съвременна и уникална.

Видеото и снимките, заснети от Глен Лучфорд, отдават почит към произхода на чантата и в същото време подчертават нейната гъвкавост и вечна елегантност.

Резултатът? Ние също си мечтаем за Калифорния… и Jackie.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Любов извън обективите: Крис Мартин и Дакота Джонсън