Да или не е този горещ тренд от червения килим?

Дълбокото деколте вече не е най-универсалният начин за демонстриране на сексапил на червения килим.

Роклите с прозрачни странични панели от тюл в черно или телесно, показващи възможно най-много от бедрата, талията, а понякога и по-нагоре чак до бюста (като роклята на Джиджи Хадид), са новият голям хит сред звездите. 
Това никак не ни изненадва, тъй като още с показването на новата haute couture колекция на Донатела Версаче в Париж бяхме сигурни, че моделите от нея ще се превърнат в любими на моделите и актрисите, чиито стил е доста провокативен и не се притесняват да показват повече плът. 
Джиджи Хадид
На партито на Vanity Fair след “Оскар”-ите този тренд присъстваще доста засилено, благодарение на Джиджи Хадид, Хайди Клум и Ирина Шейк, до една издокарани в сексапилни рокли на Донатела. 
Хайди Клум 

Ако трябва да сме честни, върху Джиджи и Хайди роклите изглеждат наистина добре, благодарение на факта, че и двете могат да се похвалят с титлата “модел”, а съответно и перфектно тяло. А и дизайнът на моделите разкрива точно колкото трябва, въпреки за някои и това да е прекалено.
Не такъв обаче беше случаят с Рита Ора и нейната рокля на Donna Karan. Карън не е от дизайнерките, които бихме свързали с такова модно разочарование, но все пак този тоалет е изработен специално за Рита, което донякъде обяснява прекалената провокативност, струяща от него. Прозрачната част разкрива прекалено много както отпред, така и отзад, като едва покрива дупето и бюста на певицата. 
Някои звезди се осмелиха да заложат на такъв тип рокли още през 2013, когато само шепа дизайнери бяха включили подобни модели в своите колекции. Момичетата на MARVEL бяха сред първите, избрали секси рокли с тюл отстрани. 
Гуинет Полтроу в Antonio Berardi на премиерата на “Железният човек 3” (2013)
Зоуи Салдана в Gucci на наградите LACMA 2013

Факт е обаче, че този тренд не работи добре за всички и вместо смела, визията изглежда пошла. Пример за това е роклята Azzaro на Джейми Алекзандър, при която тюленият панел минава през цялата дължина на тялото, разкривайки липса на каквото и да е бельо и показвайки, че само една погрешна стъпка на актрисата може да разкрие повече, отколкото тя вероятно желае. 
Джейми Алекзандър на премиерата на “Тор: Светът на мрака” (2013)