Best Of: Стилът на червения килим на наградите “Златен глобус”

Сезонът на наградите тази година се открива на 5 януари с церемонията по връчването на статуетките “Златен глобус”.

И докато с любопитство очакваме както да научим кои ще бъдат победителите, така и да видим появите на звездите на червения килим, обръщаме за малко поглед назад. В нашата галерия селектирахме някои от най-елегантните, оригинални и запомнящи се визии, с които звездите на Холивуд дефилираха на “Глобусите” през последните няколко години.

Каква е тенденцията?

Елегантността, уникалната изработка и кутюрното майсторство винаги ще бъдат сигурен залог на този важен червен килим. Забелязваме и все повече тоалети, в които актрисите смело подчертават индивидуалността си – от избора на много ярки цветове до това да избират панталон вместо обичайната дълга рокля (както направи миналата година Джулия Робъртс, превръщайки се в една от най-коментираните и адмирирани дами на следващия ден след церемонията).

След като през 2018-та повечето актриси се появиха на “Златните глобуси” в черно, в знак на подкрепа за движението #MeToo (като Емилия Кларк, на снимката), закономерно на следващата година цветовете и пищният блясък се завърнаха на церемонията.

Очакваме този тренд да се засили тази година, като вероятно доста от гостите ще заложат на актуалния свръхобем. Възможно е да видим винтидж тоалети, благодарение на духа на носталгия в модата напоследък. Очакваме и поне една актриса с панталон или с интересна интерпретация на костюм.

Докато очакваме церемонията “Златен глобус”, ви каним да разгледате галерията и да си припомните някои от уау-моментите от последните пет и повече години!

Вижте тук кои са номинираните тази година

от Петя Бондокова