По червения килим на Наградите на критиците за 2016!

22-ите годишни награци Critics’ Choice Awards бяха раздадени снощи в Лос Анджелис и за първи път обединиха номинираните за кино и телевизия в една пищна и много звездна церемония. 

Отличените филми, сериали и таланти ни дават добра представа какво можем да очакваме от предстоящите награди “Златен Глобус” и “Оскар”. За никого не беше изненада, че филмът “La La Land”, с участието на Ема Стоун и Райън Гослинг триумфира с най-много статуетки, включително “Най-добър филм”, “Най-добър режисьор” и още няколко в техническите категории.

Натали Портман си тръгна с приза за “Най-добра актриса” за изпълнението й в биографичния “Джаки”. Лентата разказва за живота на емблематичната Първа дама на САЩ Джаки Кенеди в дните след покушението над Джон Ф. Кенеди. В същата категория при мъжете триумфира Кейси Афлек за “Манчестър край морето”. 

В телевизионните категории най-много отличия отидоха при “Западен свят” на HBO, “Атланта” и “Короната”. Последният проследява живота на младата Елизабет II и се превърна в истински хит за платформата Netflix, която го продуцира.