По червения килим на Met Gala 2017!

Първият понеделник на месец май всяка година е белязан от едно събитие, което за модния свят се равнява по важност единствено на наградите “Оскар”. 

Балът на института по костюмите в музея Метрополитън бележи откриването на изложба, посветена на творчеството на легендарен творец. Тази година това е Рей Кавакубо, създателката на модна къща Comme des Garçons. По традиция темата на вечерта съвпада с темата на изложбата и по този повод дизайнерите трябваше да облекат своите музи в тоалети, вдъхновени от авангардния стил на Кавакубо.

Освен главният редактор на списание VOGUE, Ана Уинтур, която от години е организатор на събитието, тази година домакини бяха музикалните звезди Кейти Пери и Фарел Уилямс, а също и супермоделът Жизел Бюндхен и нейният съпруг Том Брейди. Предстявайки тоалети на някои от най-големите дизайнери на нашето време, по червения килим дефилираха цяла пледяда звезди от света на шоубизнеса и модата.

Какво облякоха знаменитости като Риана, Селин Дион, Селена Гомес и други, вижте в галерията по-долу! (Снимки: Profimedia)