Снимката от погребението на кралица Елизабет II, която трогна света

Близо два милиона души си взеха последно сбогом с Елизабет II. Четири милиарда гледаха погребението на живо по телевизията. Две хиляди души специални гости присъстваха в Уесминстърското абатство. Но това не е всичко. В очакване на процесията, която пристигна в резиденцията на Уиндзор, бяха също Санди и Муик, двете кученца на Елизабет.

На стълбите на замъка, под зоркото око на двама придворни служители в червени униформи, двете коргита на кралицата изчакаха пристигането на процесията, която потегли малко след 13 часа от Уестминстърското абатство.

Санди и Муик са подарък на кралицата от сина й Андрю, херцог на Йорк, с идеята да я развеселят, след като крал Филип от Единбург бе хоспитализиран миналия февруари.

Изненадващо за всички, Нейно Величество прие кученцата, въпреки че отдавна бе решила да не взима нови кучета от страх да не ги остави сами след смъртта си. Поради тази причина, сега двете коргита живеят отново при херцога на Йорк, точно в резиденцията на Уиндзор.

Коргитата на кралица Елизабет бяха нейната най-голяма любов

Кученцата, както с нежност разказват членовете на кралското семейство, са били най-голямата любов на кралица Елизабет, която е имала над тридесет в живота си. Първото корги, Дюки, получава само на 7 години, след това получава Джейн, а за 18-ия си рожден ден и Сюзън.

Верни до последния й земен път

В деня на погребението на кралица Елизабет II, в най-траурния момент за цяла Великобритания, нейните коргита също я изпратиха с цялата си любов в последния й земен път.

Всъщност суверенът бе погребан в семейния параклис в Уиндзор, до принц Филип, който почина през 2021 г. след 73 години брак.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Малката принцеса Шарлот е безупречна на погребението на прабаба си

Hero Slider