Натали Дормър: “Ако не играех Марджъри, бих искала да бъда дракон”

Да срещнеш Натали Дормър е като да видиш наистина голяма звезда. Това ми се случи на Comic Con в края на миналата година и беше наистина добро преживяване.

Ето какво каза моята любимка от „Игра на тронове” и „Елементарно, Уотсън” за любимите си роли, старта на кариерата си и защо да си жена в киното в 21 век наистина е голяма работа.

Натали Дормър пристига с известно закъснение, но й прощаваш всичко в мига, в който се появява, просто защото изглежда великолепно – облечена семпло и стилно. Уви, обръснатата й глава вече не се вижда. “Спокойно, обръсната част е още тук, просто съм я прикрила умело с косата си.” – казва Натали на въпроса наистина ли е искала да си обръсне цялата глава и как е косата й сега. Докато казва това тя сочи лявата страна на главата си и обяснява “Да, исках да обръсна цялата си глава, но истината е, че продуцентите на “Игрите на глада” ми казаха, че няма нужда. Да не прекалявам.”

Натали на пресконференцията на Comic Con Porto

Въпросите започват да валят и разбира се повечето от тях са свързани с „Игра на тронове” и нейната роля на Марджъри. “Обожавам Марджъри, защото тя е много интересна за игра. Когато я гледаш никога не знаеш какво си мисли. Не знаеш дали е добра или лоша. И начинът, по който аз избрах да я играя е точно толкова противоречив – за да не знаят зрителите, в кой момент тя може да се обърне на абсолютно противоположната страна. Всичко може да се случи с нея.” И продължава: “Обожавам работата си в “Игра на тронове”, защото никога не знаеш с кого ще работиш в следващия сезон. Но това е най-забавното нещо в това шоу. Поне за мен.”


Натали и Джак Глийсън в ролите на Марджъри и Джофри

“Беше изключително забавно да играя с Джак, който играе Джофри, но него вече го няма.”, казва Натали. “Всички, които са чели книгите знаят какво става с Марджъри. И ние бавно започваме да се движим в тази посока, с началото на сезон 6, който ще снимаме догодина. Така че, чак сега започвам да изпитвам известни притеснения. Самата аз не знам какво се случва, защото предпочетох, и го направих нарочно, да не чета книгите, за да не знам какво става с персонажа ми накрая.” 

“Какво най-много ми липсва в сезон 5 на „Игра на тронове”? Хммм… Адски ми липсва Джак. Джак Глийсън, който играе Джофри. Защото най-честият въпрос, който хората ми задават е – какъв е в реалния живот актьорът, който играе Джофри? Защото Джофри е садист, отвратителен човек, чудовище, психопат. И аз винаги казвам: Джак е един от най-чувствителните, мили, интелигентни мъже, които познавам. Уви, той не иска повече да е актьор. След финала на снимките в “Игра на тронове” той прекрати актьорската си кариера. И в момента учи в Ирландия, откъдето всъщност е. Но той е още млад, в ранните 20 години е все пак. Аз лично още се надявам. Същото стана с Даниел Радклиф, когато приключи с работата си по “Хари Потър” – не искаше да е актьор, а вижте го сега.”

Натали и Хенри Кавил – заедно играха в “Тюдорите”

Макар да е известна с ролята си на Марджъри, моята първа среща с Натали Дормър беше в “Тюдорите”, където тя играе Ан Болейн, а втората, в която и се влюбих в нея буквално, беше в “Елементарно, Уотсън”, където тя играе Джейми Мориарти и Айрин Адлър – любимата и архиврагът на Шерлок Холмс. “Когато имам повече време много бих искала да се върна в “Елементарно, Уотсън”, наистина. Защото Мориарти не е приключила с Шерлок.”

Продължава на стр. ii