Енцо – злодеят от “Дневниците на вампира”, когото всички обичат

Има ли роля, която мечтаеш да изиграеш? Трагичен шекспиров герой, персонаж от типа на Джеймс Бонд или супергерой от страниците на комикс?

Едно от най-вълнуващите неща в това да си актьор е именно възможността да играеш различни роли. Искам да продължа да си поставям предизвикателства. С удоволствие бих се завърнал към Шекспир и разбира се, че бих искал да играя някой като Джеймс Бонд. В момента се вълнувам от това да създавам нови неща и да работя с режисьори и продуценти, които харесвам. Понякога всичко зависи от типа проект, отколкото от ролята. В края на краищата планирам да изиграя всяка роля така, сякаш е мечтаната ми роля и да подходя към всяка работа, сякаш е най-важната за мен.

Ако животът ти беше филм, кой би избрал за главната роля, кой би бил режисьор и какво би било заглавието?

Вероятно ще избера най-малкия ми брат Кевин да играе мен. Той също е актьор и тъкмо започва в Ел Ей. Той е като моя по-висока и по-стегната версия. Вероятно бих искал някой като Тери Гилиъм да бъде режисьор. Трябва да подходиш с доза лудост, иначе би изглеждало прекалено обикновено. Знаеш какво имам предвид.

А ако животът ти имаше сауднтрак, какъв би бил и защо?

Повечето песни на Mr. Bungle. Няма нужда от причина. Животът ми е лудост.

И накрая, какво да очакваме от Майкъл Маларки?

В момента снимам “The Oath” в Пуерто Рико. Актьорският състав е убийствен: Шон Бийн, Райън Куантен, Катрина Лоу, Кори Хардрикт и т.н. Става дума за банди ченгета, а сценарият е написан от истински член на банда. В момента сме на втората седмица снимки и енергията на снимачната площадка е невероятна. Премиерата му е догодина.

Също така дебютният ми албум “Mongrels” излиза на 8-ми септември. Три от песните вече излязоха под формата на сингли: “Scars” (която беше включена в последния сезон на “Дневниците на вампира”), “Mongrels” и “Dog Dreams”. Можете да ги откриете в iTunes, Spotify и т.н. Този албум е голяма стъпка за мен и е като пътешествие с влакче на ужасите из изкривеното ми подсъзнание. Следващият сингъл “Uncomfortably Numb” излиза скоро, а също така и два нови клипа. Водя последни преговори за финалните дати на турнето ми. Общо взето се случват доста неща. Очаквайте ги!

Интервю: Йоанна Илиева
Снимки: PR, Instagram, The CW