Звездното меню на церемонията “Златен глобус”

Над хиляда души от каймака на Холивуд ще присъстват тази нощ на наградите “Златен глобус”.

Благодарение на шеф-готвач Алберико Нунциата, гостите ще се насладят на изключително 3-степенно меню. Разбира се, вечерта няма да мине и без огромно количество шампанско.


На звездите първо ще бъде сервирана “Златна салата”. Тя ще се приготвя от грейпфрут, пъпеш, леко запечено цвекло, запечен шамфъстък и козе сирене. Всичко това ще е овкусено с дресинг със сок от лайм.


Основното ястие ще е филе от чилийски лаврак и филе миньон. Те ще бъдат гарнирани с пюре от целина и домашно песто от сушени домати, както и с ризото с 24-месечен пармезан, диви гъби и броколини.

Накрая, трио десерти, специално създадени от шеф-сладкаря на хотел Бевърли Хилтън. Гостите ще хапват делиция – традиционен неаполитански бадемов кейк, сервиран с портокалово маскарпоне. Ще опитат и профитероли, пълнени с ванилов крем амарето, както и хрупкаво шоколадово барче.

Напитките ще бъдат шампанско и общо над 500 коктейла. Коктейлът, който ще поднесат, е специално създаден за церемонията от Оливия Кулпо. Той се приготвя с шампанско, към което е добавен портокалов ликьор, а за допълнителна сладост е украсен със захарна пръчица.

Снимките са предоставени от хотел Бевърли Хилтън