Жерар Депардийо ще раздава БГ награди за изкуство

Френската звезда Жерар Депардийо идва за годишните награди “Стоян Камбарев” по покана на Деси Тенекеджиева.

Фондацията е на името на култовия театрален режисьор Стоян Камбарев, който бе съпруг на Тенекеджиева, но умира едва на 44-годишна възраст. Официалната церемония за връчване на Награда за полет в изкуството ще се състои за шести пореден път на 27 април. Събитието ще бъде в Атриума на Bulgaria Mall.

Деси Тенекеджиева и Жерар Депардийо са се уговорили той да участва във връчването на наградите по време на снимките на филма Le Voyage, в който двамата изпълняват главните роли.



Това, което прави Фондация “Стоян Камбарев” за младите български таланти е впечатляващо. Една награда сама по себе си е много стимулираща за всеки, който се занимава с изкуство. Но това, че петима млади творци всяка година получават възможността да реализират конкретни свои проекти е нещо, за което всеки артист мечтае. Възхищавам се на Деси Тенекеджиева и екипа й за това и горещо ги подкрепям. А на младите артисти – кураж и смело напред! Не сте сами“, обяснява световноизвестният актьор.

Наградите се утвърдиха като най-чаканото и престижно отличие за млади творци в България. Името на носителя на статуетката с автор Кольо Карамфилов и паричната премия в размер на 3000 лв., ще стане известно в края на събитието.

Вече са известни и петте номинации: на братята цигулари Алекс и Мартин Зайранови, актрисата Елена Телбис, театралният режисьор Анастасия Събева, кино тандемът Еди Шварц и Йордан Петков и художникът Андрей Хамбарски.