Жената на Шумахер проговори

Съпругата на Михаел Шумахер – Корина прекрати мълчанието и проговори пред медиите, за да помоли всички да ги оставят на мира.

“Много е важно докторите да бъдат оставени да си свършат работата на спокойствие. Моля ви, оставете и семейството ни на мира”, заяви Корина Шумахер.

След това пък Асоциацията на германските журналисти призова медиите към по-голяма дискретност при отразяване на състоянието на Шумахер, който е между живота и смъртта след инцидента със ски на 29 декември.

Бившият състезател на “Формула 1” вече претърпя две операции на мозъка, след като удари главата си. Той е в изкуствена кома.

Междувременно стана ясно, че Шумахер е написал завещание преди 3 г., оставяйки 750 млн. долара на съпругата си Корина и децата им.

Аз съм семеен човек и е редно да подсигуря близките си. Не го правя само заради състезанията, но и заради нещата, които може да се случат всеки ден в живота и на обикновените хора“, казва в интервю от онова време Шумахер, който, освен 750-те милиона, тогава е имал и 12 автомобила и 5 къщи.

Снимка: Profimedia

Михаел Шумахер се бори за живота си
Шумахер с леко подобрение
Фенове пред болницата за ЧРД на Шумахер
Очевидец заснел инцидента на Шумахер