Тайната на Зендея за блестяща кожа

Стъклена, нежна, бебешка кожа: както и да я наречем, блестящата кожа е най-търсената цел от всяка дама през последните години. Благодарение на знаменитостите, които не пропускат да покажат супер хидратирана и сияйна текстура в социалните мрежи, а и на червения килим, всички ние се допитваме до тях за съвети, относно това как да постигнем същите резултати и у дома.

Последният звезден скъпоценен камък по отношение на блестящата кожа обаче идва от Ванеса Марк, собственик на „Vanessa Marc Spa“, светилището на красотата в Ню Йорк, където звезди от калибъра на Кара Делевин, Уини Харлоу, Ванеса Хъджинс и Зендея обикновено намират убежище.

Каква е тайната на Зендея за блестяща кожа?

Наподобяваща „стена на славата“, страницата на „Vanessa’s Spa“ в Instagram е осеяна със снимки и видеа. В интервю за „Glamour UK“, специалистът разкрива тайните за постигане на блестяща кожа у дома.

Приемайки, че правило номер едно е „овлажняване, овлажняване и пак овлажняване“, Ванеса разделя рутината „направи си сам“ за блестяща кожа на пет стъпки:

  1. Почистване на лицето с мек почистващ препарат, за да се отървем от излишната мазнина или мръсотия, идваща от заобикалящата ни среда.
  2. Хидратиране с лек овлажнител или серум.
  3. За по-ярка кожа, Ванеса ни съветва да използваме серум с витамин C.
  4. Употреба на SPF всеки ден, тъй като слънцето може да причини увреждане на кожата ни, както и обезцветяване.
  5. Използването на серум или крем с ретинол, за да се насочим към фините линии и да поддържаме кожата си стегната и еластична.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Зендея носи пръстен с инициалите на Том Холанд