Загина Антон Йелчин от поредицата “Стар Трек”

27-годишният актьор Антон Йелчин, познат на феновете на научната фантастика като Чехов от “Стар Трек” е починал вчера.

Сайтът TMZ публикува новината, а малко по-късно екипът на звездата я потвърди в изявление, което гласи: “Антон Йелчин беше убит във фатален инцидент по-рано тази сутрин. Семейството му моли да уважавате личното им пространство в това тежко време.”

Йелчин е открит пред дома си, притиснат от собствената си кола. Засега не е ясно какво точно се е случило, но след като той закъснял за среща, негов приятел се притеснил и отишъл в къщата му в Сан Фернандо. Там намерил Антон между колата и тухлена конструкция, като двигателят на автомобила все още работел.

Холивуд е потресен от нелепата загуба на актьора. Колегата му от “Стар Трек” Закари Куинто, който изпълнява ролята на Спок, публикува снимка на Антон в своя Instagram и съобщението: “Нашият скъп приятел. Нашият другар. Нашият Антон. Един от най-откритите и любопитни хора, които съм имал удоволствието да познавам. Толкова талантлив и с щедро сърце. Мъдър отвъд годините си. Отиде си прекалено рано. Изпращам сила и любов на семейството му в това невъзможно време на скръб.” С постове в Twitter се присъединиха още Карл Ърбан и Джон Чо, също колеги на Антон от поредицата. Сред останалите звезди, които изразиха мъката си в социалните мрежи, бяха Ана Кендрик, Крис Евънс, Кат Денингс, Оливия Уайлд, Гийермо Дел Торо и много други. 

Антон Йелчин е роден през 1989 г. в Санкт Петербург, Русия, но още докато е бебе родителите му емигрират. Освен от “Стар Трек”, киноманите го познават от “Терминатор: Спасение”, “Fright Night” и “Само любовниците остават живи”. През юли предстои да излезе и новата част на “Стар Трек: Отвъд”, където Антон още веднъж влиза в ролята на Чехов.

Снимки: Profimedia