Водещата Искра Ангелова се е борила за живота си

Свалянето на предаването “Нощни птици” е било тежко изпитание за Искра Ангелова, която е била приета в болница.

Дългогодишната водеща сподели, че е имало опасност за живота й.

Искра Ангелова е преживяла емоционален и здравословен срив, след като “Нощни птици” е свалено от ефира на националната телевизия. По думите на Искра – без обяснение.

Ето какво сподели тя в личния си профил:

“За съжаление предаването “Нощни птици” беше спряно от новия генерален директор на БНТ без никакво обяснение, а то беше едно от най-гледаните (рейтингови), срамно евтини и изключително добри дългогодишни предавания на телевизията. Тъй като аз го измислях, организирах, пишех, монтирах и водех – съм го приела много лично и съм била в болница с опасност за живота. Но сега се оправям и смятаме да продължим. Не съм спекулирала по темата, защото не искам да бъда жертва, а морален победител.

Затова и нямаше протест в наша защита – обаждаха ми се много от нашите скъпи гости, за да ме питат “Кога е протестът?”, имахме огромна обществена подкрепа, но аз още не можех да се вдигна на крака. Получихме наградата на Съюза на българските журналисти (#СБЖ) за специален принос в журналистиката и това ни даде увереност, че не сме сами. (Емеблематично това се случи в деня, в който те направиха протест пред НС “Не убивайте журналистиката в България!!!) Така че сме решени да действаме. За съжаление засега другите телевизии мълчат.”

Искра Ангелова казва, че е решена да запази “Нощни птици”, като за целта се търси спонсор за излъчване на живо от някой пиано бар, с истинска публика.

Междувременно тя се надява, че предаването ще получи покана от някоя от другите телевизии.