Влошеното здраве на Брус Уилис го накара да прекрати кариерата си

Вчера семейството на Брус Уилис разкри, че той е диагностициран с афазия.

Здравословният проблем, засягащ способността му да комуникира, е причината актьорът да сложи окончателен край на кариерата си – това разкриха в изявление близките на Уилис.

“До всички страхотни почитатели на Брус, като семейство искахме да споделим, че нашият обичан Брус минава през здравословни проблеми и наскоро бе диагностициран с афазия, която засяга неговите когнитивни способности”, гласи изявлението. “В резултат на това и след дълго размишляване Брус се оттегля от кариерата си, която значеше толкова много за него.”

Изявлението, придружено от снимка на Брус, бе споделено от всички дъщери на актьора, както и от бившата му половинка, Деми Мур.

Афазията е езикова аномалия, която афектира способността на засегнатия да говори, пише и да разбира езика – вербално или в писмена форма. Характерно за болните е употребата на дълги и безсмислени фрази, което затруднява комуникацията с тях. Често този проблем възниква след удар или нараняване, но може да се развие с времето и завинаги да афектира мозъка.

Слуховете за влошеното здраве на Брус Уилис продължават от дълго време насам, като много негови близки предположиха, че причината за състоянието му е деменция.